G. Širvinskienė: palaikymas pripildo naujos energijos (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti įgyvendinant Krizinio nėštumo programą ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

„Visos pretendentės, dalyvavusios ir dalyvaujančios šiuose rinkimuose, yra nuostabios moterys, asmenybės, tikrai žavi jų talentai, iniciatyvos, veiklos. Smagu, kad jų veiklos aprėpia įvairias sritis: sveikatos, švietimo, kultūros, mokslo. Jų dėka daugelio žmonių gyvenimuose atsiranda daugiau šviesos ir džiaugsmo. Visos jos nusipelnė įvertinimo ir padėkų“, – apie Metų kaunietės rinkimus sakė finalo dalyvė G.Širvinskienė.

„Džiaugiuosi šia „Kauno dienos“ iniciatyva, kuri suteikia galimybių daugiau sužinoti apie Kauno ir visos Lietuvos labui dirbančias ir kuriančias kaunietes, – tęsė kaunietė. – Man didelė garbė būti šalia kitų pretendenčių šiuose rinkimuose.“

Ji neslėpė, kad netikėta buvo jau vien žinia, kad yra viena iš dvidešimties pretendenčių į Metų kaunietės titulą, jau nekalbant apie vietą finale.

„Visas šis laikas tikrai buvo kupinas teigiamų emocijų, sulaukiau daug palaikymo, daug gražių žodžių. Esu labai dėkinga visiems, kurie palaikė, balsavo ir nepavargo to daryti visuose etapuose, tiems, kurie vis dar palaiko. Dar kartą pajaučiau ir įsitikinau, kokių gerų ir nuostabių žmonių esu apsupta. Taip pat ir tuo, kad daug žmonių žino mano veiklą ir tiki, kad ji prasminga. Palaikymas pripildo naujos energijos“, – sakė veikli moteris.

Svarbus kiekvienas pokalbis

G.Širvinskienė Metų kaunietės rinkimuose nominuota dėl savo veiklų, idėjų, kurios didžiąja dalimi susijusios su šeimos, vaikų gerovės klausimais, motinyste. Į šias sritis ji pasinėrusi ir kaip mokslininkė, dėstytoja, ir kaip praktikuojanti psichologė Psichologinės paramos ir konsultavimo centre, kuriame teikiama psichologinė pagalba vaikams, šeimoms, individualiems asmenims, grupėms.

„Kai dirbu, negalvoju apie pripažinimą. Dažnai kasdienis darbas nematomas, ypač pagalba krizinio nėštumo situacijose atsidūrusioms moterims“, – kalbėjo G.Širvinskienė.

Jos veikla Krizinio nėštumo centre yra savanoriška. Specialistė  laisvalaikiu konsultuoja moteris, kurios kreipiasi išgyvendamos sunkumus, sužinojusios apie nėštumą ieško sprendimo, ar jį tęsti, taip pat tas, kurios išgyvena emocinius sunkumus po nėštumo nutraukimo ar persileidimų.

„Kiekvienas pokalbis, tam skirtos valandos yra be galo prasmingos. Matau, kokia būtina skubi, neatidėliotina pagalba ištikus krizėms“, – kalbėjo kaunietė ir pridūrė, kad sėkmės istorijos, moterys, įveikiančios sunkumus, atrandančios stiprybės, išminties, suteikia stiprybės dirbti toliau.

Krizinio nėštumo centre moterys gali gauti ir materialinę pagalbą, ir gydytojų, teisininkų, psichologų, dulų bei kitų savanorių pagalbą.

Matydama, su kokiais iššūkiais susiduria vaikus auginančios šeimos, ir norėdama prisidėti prie šeimai palankesnės aplinkos kūrimo mūsų šalyje, G.Širvinskienė yra įsitraukusi į Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos veiklą.

Kalbėdama apie dėstytojos darbą LSMU ji gyrė studentus: daug vidumi gražių, motyvuotų, iniciatyvių žmonių.

Neatsiejama dalis

G.Širvinskienė džiaugiasi gimusi, augusi Kaune, kurianti savo gyvenimą. „Čia gera ne tik gyventi, bet ir auginti vaikus, dirbti, leisti laisvalaikį. Augau Žaliakalnyje, būtent jam jaučiu didžiausius sentimentus. Augau toje jo dalyje, kur visai čia pat nusileidus yra Laisvės alėja, kuri irgi neatsiejama mano vaikystės ir jaunystės dalis“, – pasakojo projekto finalo dalyvė.

Labai svarbu, kad šeimoje būtų kalbamasi apie kiekvieno jausmus, emocijas.

Savo mylimam miestui ji linki toliau augti ir gražėti, tapti šeimoms kurti, vaikams auginti ir visiems gyventi bei veikti palankiausiu miestu.

Nepaisant kitos aktyvios veiklos, didžiausiu savo pasiekimu ir džiaugsmu G.Širvinskienė įvardija galimybę būti mama. „Mano pačios motinystė labai stipriai mane keitė ir augino. Tai pakreipė ir mano profesinę veiklą“, – sakė moteris.

Nebijoti kreiptis pagalbos

Psichologija, anot G.Širvinskienės, suteikia galimybių pažinti žmogaus vidinį pasaulį, matyti, kokių didžiulių galimybių jis turi keistis, atsitiesti po sunkumų ir augti.

„Dirbdama su krizinį nėštumą išgyvenančiomis moterimis matau, kaip giliai moteris paliečia nėštumas, – tiek motinystė, tiek situacijos, kai vaikelis neateina į pasaulį. Gera matyti pasikeitimus, kai vietoj baimių, ašarų nėštumo pradžioje vėliau moters, mamos veide atsiranda šypsena ir meilė vaikui, net jei ji ir sunkiomis aplinkybėmis augina vaikelį. Taip pat matau, kaip reikalinga pagalba moterims ir netekus vaikelio, padėti išgedėti netektį ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą“, – teigė pašnekovė.

Kalbėdama apie šeimų konsultavimą, ji akcentavo, kad „kiekvienas žmogus savo gyvenime susiduria su vienokiais ar kitokiais iššūkiais, kiekviena šeima patiria mažiau ar daugiau sunkių laikotarpių“.

„Labai svarbu, kad šeimoje būtų kalbamasi apie kiekvieno jausmus, emocijas. Tiek išsakomi mūsų pačių jausmai ir poreikiai, tiek išgirstami kito. Tyrinėjantys ilgalaikius sėkmingus santykius specialistai pastebi, kad laimingos šeimos ne tos, kuriose nekonfliktuojama, bet tos, kuriose mokama konfliktus konstruktyviai spręsti – įsiklausant į kitą, jo jausmus, poreikius ir dalijantis savaisiais, ieškant abi puses tenkinančių sprendimų. O jei sunku įveikti kylančius iššūkius – svarbu nebijoti kreiptis pagalbos ir į specialistus“, – patarė G.Širvinskienė.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kaunodiena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Balsuodami iki gegužės 10 d. 12 val. iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, partneriams „Clinic DPC“, SDG, renginio draugui LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių