Garsus plastikos chirurgas V. Kaikaris įsidarbino naujoje klinikoje

  • Teksto dydis:

Vienas žinomiausių plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojų Vygintas Kaikaris oficialiai patvirtino, kad nutraukė bet kokius saitus su uždaroma "Grožio chirurgijos" klinika Kauno mieste, kurioje buvo vienas iš trijų akcininkų.

"Šiuo metu samdomu darbuotoju dirbu naujai atsidariusioje klinikoje "Fi clinica" su išties stipriais medicinos srities ekspertais", – teigė chirurgas.

Nutraukė veiklą

– Neseniai "Grožio chirurgijos" feisbuko paskyroje pasirodė žinutė, kad įmonės veikla Kaune nutraukta. Ar ši informacija yra tiesa? – paklausėme V.Kaikario.

– Taip, ši informacija yra visiška tiesa.

– "Grožio chirurgija" dažnai buvo vadinama kaip V.Kaikario klinika. Tai kur bus V.Kaikaris, kai nebėra "Kaikario klinikos"?

– Smagu girdėti, kad ilgus metus dėtas darbas atsipirko ir klinika buvo sieta su joje dirbusiais chirurgais. Kad ir kaip būtų, mano ir "Grožio chirurgijos" keliai išsiskyrė ir šiuo metu nebeturiu jokio sąlyčio su šia įmone, darbą tęsiu kitoje darbo vietoje.

– Gal galite plačiau pakomentuoti, ką reiškia, kad jūsų keliai su "Grožio chirurgija" išsiskyrė? Juk buvote vienas iš akcininkų?

– Taip, jūs teisūs – buvau vienas iš trijų akcininkų nuo pat įmonės įsteigimo. Visi trys akcininkai šiuo metu yra pasukę visiškai skirtingais keliais, kartu nebedirbame.

– Ar galite paatvirauti, kodėl visgi "Grožio" chirurgija nutraukė net 10 metų vykdytą veiklą?

– Turbūt daugeliui ši istorija jau nebėra jokia paslaptis – buvo keletas niuansų, dėl kurių tai nutiko. Pirmiausiai, daug lėmė tai, jog baigėsi mūsų dešimt metų trukusios nuomos sutartys su patalpų, kuriose dirbome, savininkais. Kaip žinia, surasti kitas patalpas, atitinkančias medicininius reikalavimus veiklai vystyti, išties nelengva – Kaune laisvų tokių vietų nedaug. Keletą paskutinių metų jutome grėsmę, kad šios sutartys su nuomotojais gali nutrūkti dėl padidėjusios plastinių operacijų paklausos, o kartu atsiradus ir nemažai naujų plastikos chirurgijos specialistų, nutikus šiam scenarijui reikėjo kito sprendimo. Kitas dalykas – akcininkų vidiniai nesutarimai dėl įmonės ateities ir vizijos. Dėl šios priežasties šiuo metu kartu turbūt ir nebedirbame.

Viena iš mano idėjų buvo sukurti unikalią vietą Kaune – visą sveikatingumo kompleksą, apimantį judėjimą, sveikatą, grožį, mediciną.

Nėra savininkas

– Kur šiuo metu pacientai gali rasti savo gydytoją?

– Šiuo metu dirbu naujai atsidariusioje klinikoje "Fi clinica" su išties stipriais medicinos srities ekspertais.

– Kodėl, turint tokią verslo patirtį, nusprendėte atsisakyti savo svajonės ir išeiti dirbti kaip samdomas darbuotojas?

– Aš savo svajonės neatsisakau – nuo aštuntos klasės žinojau, jog būsiu gydytojas. Tuo keliu tikslingai judu jau dešimtis metų. Tai ir buvo viso mano gyvenimo svajonė ir siekiamybė – padėti kitiems jaustis geriau. Matau, kaip mano pacientai įgija pasitikėjimo savimi, kaip jie švyti atsikratę kompleksų ir tai yra mano laimė. Būti verslininku iš tiesų niekada nebuvo mano svajonė. Tai buvo to laikotarpio neišvengiamybė ir būtinybė. Prieš dešimt metų Lietuvoje buvome viena pirmųjų plastinės chirurgijos klinikų – tiesiog reikėjo susikurti sau darbo vietą, o kadangi mažai kas tikėjo šios srities sėkme – dėjome pastangas patys.

Svarbi idėja

– Gal galite pakomentuoti, kaip gimė tokia verslo idėja kaip plastinės chirurgijos klinika? – paklausėme "Fi clinicos" savininko Roberto Jociaus.

– Investicijos į nekilnojamąjį turtą įgauna naujų formų ir, norint užtikrinti sėkmingą objekto funkcionavimą, privalai turėti stiprią idėją, nekilnojamasis turtas tampa tik sudėtine dalimi. Nekilnojamasis turtas nėra vien tik patalpos, tai ir paslaugos pardavimas konkrečiam nuomininkui. Dėl šių priežasčių ir tapau šių veiklų akcininku. Ši vieta, šalia teniso kortų ir Ąžuolyno parko, yra užkoduota visoms veikloms, susijusioms su sveikatingumu, šiame komplekse bus ir daugiau sveikatos paslaugų teikiančių įmonių, kuriose aš taip pat esu akcininkas. Viso komplekso tikslas – medicininis turizmas.

– Klinikai pasirinkote išskirtinę miesto vietą. Gal galite pakomentuoti savo sprendimą?

– Viena iš mano idėjų buvo sukurti unikalią vietą Kaune – visą sveikatingumo kompleksą, apimantį judėjimą, sveikatą, grožį, mediciną. Po truputį tai ėmė tapti realybe – šiuo metu vyksta naujos klinikos statybos prie Ąžuolyno teniso kortų, sporto klubo. Planuose – ir apgyvendinimo patalpos pacientams, atvykstantiems į šį kompleksą iš užsienio bei diabeto klinika.

– Savo klinikai pasirinkote, drįstume teigti, keistoką pavadinimą. Kodėl priėmėte sprendimą kliniką pavadinti tokiu vardu, kuris sunkiai asocijuojasi su plastine chirurgija?

– Manau, kad jis net labai siejasi su plastine chirurgija. Žodžio "Fi" reikšmė – dieviškoji proporcija, aukso pjūvis, pasaulyje žinomas kaip estetikos ir tobulumo simbolis, nuo seniausių laikų lydintis mus kiekviename žingsnyje ir sferoje. Mano akimis tai tobulas apibūdinimas to, ką suteikia plastinė chirurgija.

– Ar galite atskleisti, kada numatoma baigti naujos klinikos statybas?

– Statybas planuojame baigti kitų metų pradžioje – iki kovo mėnesio, tikimės, kad galėsime ten pacientus priimti ir anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvaisos

kvaisos portretas
kokia nuostabi klinika, juk dar tik stato. Kitu metu kova atidarys.

Viktorija

Viktorija portretas
Džiaugiuosi nauja V. Kaikario pradžia, linkiu didžiausios sėkmės Fi klinikai!

Sekmes Jums!

Sekmes Jums! portretas
Labai dziaugiuosi, kad tokie specialistai tesia darbus Lietuvoje, o neisvyksta i uzsieni. O kaip be visos jau patikrintos komandos? Juk vienas niekur nieko nenuveiksi. Pagarba, kad Kaikaris sugeba islaikyti toki profesionalumo aukta lygi ir visa specialistu komanda kuri talkina Jam!
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių