Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvės muzikos diena Kaune: pristatytas reklaminis klipas

„Su meile muzikai!“ šiais metais visiems muzikantams, miesto gyventojams ir svečiams taria Gatvės muzikos dienos Kaune (GMD) personažas. Jį reklaminiame vaizdo klipe įamžino operatorius Paulius Jonikas bei videomontuotojas Rokas Baškys. Klipe besiblaškantis vaikinas kviečia visus šventės svečius keliauti kartu su juo iki „Intermedix“ scenos („Adform“ kiemelis, Rotušės a. 19), kurioje vyks šventės „Uždaromasis vakaras“.

Organizatorių nuotr.

Neseniai pradėję videoprojektą „Lumetri House Video Production“ Paulius Jonikas ir Rokas Baškys neslepia savo meilės muzikai. Jie pasakoja, jog yra ne kartą groję Gatvės muzikos dienoje Kaune ir kviečia visus prisijungti.

„Kasmet Kaune vykstančioje Gatvės muzikos dienoje esame dalyvavę kaip muzikantai, o šiais metais su nauju videoprojektu „Lumetri House“ turime progą kurti vaizdo klipą. Mums Gatvės muzikos dienos visada buvo labai svarbios, nes tai galimybė muzikantams išeiti į gatves ir pasirodyti žmonėms be jokių oficialumų, jokio biudžeto ir jokio atstumo, – pasakoja Paulius.

Pasak Roko, Gatvės muzikos diena jam asocijuojasi su pavasariu: „Tu išeini tą dieną į lauką, pajauti šurmulį, įkvepi gryno oro ir supranti – Kaune jau prasidėjo tikrasis pavasaris. Sunkiai nusakomas tavo rankose atgijusios gitaros ir vėjo plaukuose derinys per pirmąjį lauko sezono koncertą – ryškiausias mano prisiminimas iš praėjusių metų Gatvės muzikos dienos“.

Gatvės muzikos diena yra įsimintina kiekvienam atlikėjui: „Tai renginys, kur kiekvienas muzikantas nori dalyvauti ir gailisi, jei nepavyko. Dėl šios priežasties mes ir norime reklamuoti šią šventę ir kviesti muzikantus prisijungti prie GMD, – šypsosi Paulius. – Gatvės muzikos dienų metu surengti pasirodymai yra vieni iš įsimintiniausių. Kelis metus esu grojęs GMD Kaune. Pamenu, labai daug žmonių buvo susidomėję mūsų atliekama muzika. Visiems muzikantams rekomenduoju dalyvauti“.

Paklausus apie kuriamą reklaminį klipą Paulius ir Rokas prisipažįsta, jog norėjo perteikti pavasarišką nuotaiką, o Kauno Laisvės alėja pasirinkta neatsitiktinai: „Norisi klipe užfiksuoti kuo daugiau pavasariškos, bohemiškos nuotaikos. Būtent dėl šios priežasties renkamės Laisvės alėją. Gatvės muzikos dienos metu tikimės sukviesti kuo daugiau atlikėjų, kad nuo seno gyvuojantis alėjos šarmas neišblėstų ir šiomis dienomis. Kaip kiekvienas muzikantas negali be muzikos, taip ir šis klipe vaizduojamas personažas pabunda ir galvoja, kur mano gitara, kur mano muzika? Jis eina ir jos ieško“, – pasakoja Paulius.

Rokas juokiasi, jog didžiausiu išbandymu tapo lietuviškas pavasario oras: „Lietuviškas pavasaris (ko ir buvo galima tikėtis) šią dieną sukėlė iššūkių, bet mūsų darbo esmė ir yra kovoti su kiekviena pasitaikiusia kliūtimi. Svarbiausia šiandienos užduotis, kad pavasaris, kuris nepanoro atsispindėti danguje, apsigyventų veikėjų rolėse“.

Vaikinai teigia, kad „Lumetri House“ gimimą paskatino būtent muzika: „Patys esame muzikantai, todėl būtent per šią prizmę ir norime vaizdą perteikti žmogui, kuris mato jį iš kitos kadro pusės. Būdami atlikėjais, dažniausiai žinome, kaip norime būti įamžinti scenoje ar vaizdo klipuose, tačiau ne visada lengva tai perpasakoti tave filmuojančiam operatoriui ar klipo režisieriui. Mes puikiai suprantame, ką muzikantas nori perteikti“, – įsitikinęs Rokas.

„Pradėdami „Lumetri House“ projektą, bandome potraukį muzikai susieti su videoprodukcijos kūrimu. Norime padėti muziką kuriantiems žmonėms užfiksuoti savo idėjas vaizde. Yra daug operatorių, kurie užsiima ekstremaliu sportu, šokiais, jie gyvena tuo bei perteikia tai geriausiai. Mes mylime muziką, todėl muzikinės videoprodukcijos kūrimas mums yra artimiausias“, – užsidegimo neslėpė Paulius. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų