Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėdami „Žalgirį“ vienijasi verslininkai

2009-03-02 20:14
Gelbėdami „Žalgirį“ vienijasi verslininkai
Gelbėdami „Žalgirį“ vienijasi verslininkai / Tomo Raginos nuotr.

Pirmadienį įvyko pirmasis iniciatyvinės verslininkų grupės susitikimas, kuriame dalyvavo ne tik Kauno, bet ir Prienų bei Šiaulių verslo atstovai. Verslininkų kompaniją paįvairino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas bei vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas.

Pagrindinį planą, kaip „Žalgiriui” ne tik išgyventi, bet ir atsistoti ant kojų, pasiūlė „Vičiūnų“ grupės vadovas Visvaldas Matijošaitis. Pagal šį planą „Žalgirio” biudžetą kas mėnesį galėtų pasiekti apie 250 tūkst. litų.

„Patys sau iškėlėme užduotį surasti po keletą verslininkų, kurie galėtų remti klubą nedidelėm sumom, bet kiekvieną mėnesį. Mes tai pavadinome abonementiniu mokesčiu, - pasakojo idėjos autorius V.Matijošaitis. - Ketiname pritraukti ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos verslininkus. Tikimės tokiu būdu surinkti keletą milijonų litų.”

Verslininkai mano, kad jų tikslams įgyvendinti reikėtų maždaug 100 įmonių, kurios mokėtų abonementinį mokestį. Kol kas tą daryti įsipareigojo visi 15 susitikime dalyvavusių verslininkų ir pažadėjo dar pritraukti savo draugus. Manoma, kad iš pradžių susidarys bent 20 abonementinį mokestį mokančių įmonių.

Šis mokestis žadamas vienodas visoms bendrovėms, bet toks, kad šiais ekonominio sunkmečio laikais nesugadintų įmonės veiklos rezultatų. Mokesčio dydis dar nenustatytas, tačiau manoma, kad jis galėtų būti apie 2 tūkst. litų.

Mainais verslininkai reikalaus skaidrios klubo veiklos ir galimybės tiksliai žinoti, kaip lėšos bus naudojamos. 

Daugiau apie tai skaitykite antradienio „Kauno dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų