Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis

2009-05-06 18:31
Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis Geriausiems dviratininkams prizas - dviratis

Ar mūsų vaikai, važinėjantys dviračiais miesto gatvėmis, jaučiasi saugūs? Ko gero, dalis kaltės, kodėl yra sužalojami dviratininkai, tenka ir automobilių vairuotojams. Tačiau pedagogai įsitikinę, kad saugaus eismo taisyklių bei atsargaus elgesio gatvėje reikia mokyti pačius vaikus.

Jau dešimtą kartą Kaune surengtos 5-8 klasių moksleivių varžybos dviračių sporto meistro H.Kebeikio taurei laimėti. Figūrinio dviračių vairavimo varžybose dalyvavo moksleiviai iš miesto vidurinių mokyklų. Dalyviai varžėsi šešiose rungtyse.

Trečiadienį miesto centre prie Muzikinio teatro varžėsi mergaitės ir berniukai, kuriems dviratis jau seniai tapęs gyvenimo būdu. Tuo tarpu renginio organizatoriai -A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla - tikina, kad tokiomis varžybomis siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į ekologišką transporto priemonę ir vaikų saugumą, važiuojant dviračiais.

„Jeigu vaikas mokės valdyti dviratį, jis mokės elgtis ir gatvėje, susidarius nenumatytai avarinei situacijai. Reikia tikėtis, kad tie įgūdžiai pagelbės vaikui ir padės išvengti traumų“, - aiškino H.Kebeikis.

„Mokyklos turėtų rasti laiko ne tik rankdarbių, šokių ar sporto būreliams, nemažiau svarbu yra išmokyti vaiką saugaus eismo. Todėl norisi paraginti įstaigų vadovus, pačius tėvelius atidžiau pažiūrėti į vaiko ugdymą ir mokymą elgtis gatvėje“, - pabrėžė Saugaus vaiko mokyklos direktorės pavaduotoja Zita Slaninienė.

Geriausiai varžybų metu pasirodęs berniukas ir mergaitė apdovanoti dviračiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų