Geros žinios vairuotojams: Žemaičių gatvėje atnaujinamas eismas

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, jog šeštadienį, spalio 5 dieną, Žemaičių gatvės įkalnėje bus atnaujintas automobilių eismas.

Vasaros pradžioje miestas uždarė svarbią Žaliakalnio jungtį su Kauno centru – Žemaičių gatvės įkalnę. Planuota, jog ją pavyks sutvarkyti iki vasaros pabaigos, tačiau darbus gerokai nutolino net kelis kartus šlaito įtvirtinimus nuplovusios liūtys.

Miesto atstovai skelbia, jog jau šį savaitgalį vairuotojų kančios pasibaigs ir Žemaičių gatvės įkalne vėl bus galima pasiekti centrą.

„Laukimas baigėsi. Šeštadienį nuo 13 val. visoje Žemaičių gatvėje atnaujinamas automobilių eismas“, – skelbiama savivaldybės socialinio tinko puslapyje.

Ši žinia netruko pasklisti. Kauniečiai tikino, kad dabar bus galima laisviau pasiekti centrą, o vakare – grįžti į namus. Tačiau buvo ir nemažai skeptikų. Žmonės spėliojo, ar darbai tikrai gerai atlikti ir dar vienos liūties metu, nekils problemų.

„Įdomu, ar nesems Laisvės alėjos, nes žadėjo, kad šioje gatvėje sutvarkys vandens surinktuvus ir pasibaigs Laisvės alėjos plaukimas“, – pasisakė Marius B.

Tiesa, nors atnaujinamas automobilių eismas, dar nereiškia, kad darbininkai taip pat visiškai atlaisvins Žemaičių gatvę. Dar reikia užbaigti tvarkyti šaligatvius, kitą infrastruktūrą.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog miesto atstovai yra teigę, jog Žemaičių gatvėje bus atlikti ne tik standartiniai tokiais atvejais darbai – paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas, – bet ir dar du ne ką mažiau svarbūs dalykai. Tai – slenkančio šlaito sutvirtinimas ir šiuo metu mišriai veikiančių buities ir lietaus nuotekų sistemų atskyrimas.

Rekonstrukcijos metu vienas iš svarbiausių pokyčių yra buities ir lietaus kanalizacijos sistemų atskyrimas. Didelių liūčių metu tai padės išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar tik ne milicininkas tuo 'anonimu' dangstos - pas anuos refleksas dėl visko TIK užsienio 'agentus kaltint. vietiniai DAR neištremtieji turi TIK džiaugtis kad gyvena 'geriausioje iš geriausių' vietoje.

senjoras

senjoras portretas
Nepatogumai, nepatogumais, bet užbaigus darbus bus galima lakstyti mašinomis" su vėjeliu". Bet kada bus imtasi kitų gatvių senų asfaltuotų šaligatvių remonto? Juose asfalto smalos nebelikę tik akmenys išsikišę, tiesiog skauda kojas vaikštant tokiai kančių keliais

tyčia nedadaro kokybiškai

tyčia  nedadaro  kokybiškai  portretas
TVIRTINKITE ŠLAITĄ AKMENIMIS AR BETONO KOPĖČIOMIS , NES VĖL GATVĖ NUSLINKS ŽIEMĄ Į V.PUTVINSKIO G.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių