Pereiti į pagrindinį turinį

Gimtadienio šventėje vaikai vos neužspringo tortu su viela

2012-12-08 13:54
Gimtadienio šventėje vaikai vos neužspringo tortu su viela
Gimtadienio šventėje vaikai vos neužspringo tortu su viela / Shutterstock nuotr.

Gimtadienio šventė Kaune galėjo baigtis nelaime. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pasiskundęs kaunietis pranešė, kad jo mažametė dukra prarijo metalinės vielos gabalėlį, kuris buvo „Bijolos“ pagamintame gimtadienio torte.

Pasak tėvo, dar keletą vielos gabalėlių vaikai, dalyvavę šventėje, tiesiog išspjovė.

Dėl pažeidimų laikinai sustabdyta bendrovės „Bijola“ konditerijos cecho, įsikūrusio Kaune, Kovo 11-osios g., veikla.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas patvirtino, jog patikrinimo metu konditerijos ceche nustatyti grubūs gamybos technologijų bei bendrų higienos reikalavimų pažeidimai.

„Įmonės konditeriai gaminių puošimui naudojamas įvairias figūrėles sutvirtindavo metalinėmis vielutėmis, nors maisto produktų gamyboje yra draudžiama naudoti ne maisto medžiagas", – teigė P. Tarvydas.

Jo teigimu, vartotojas, įsigydamas tortą ar kitą gaminį, turi būti tikras, kad ir gaminys, ir puošybos detalės yra valgomi.

Maisto gamintojai privalo žinoti, kad nevalgomų detalių naudojimas kelia tiesioginį pavojų vartotojų sveikatai, ypač jei tai smulkios dalelės. Jų nepastebėjus jas lengva nuryti, užspringti“, – akcentavo P. Tarvydas.

Įmonė įpareigota nedelsiant surinkti iš rinkos visus produktus, kurių gamyboje buvo panaudotos nevalgomos detalės. Atsakingam įmonės atstovui paskirta administracinė nuobauda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų