Pagynėje – vaikų atidavimo šeimai drama

  • Teksto dydis:

Po pusės metų nevilties ir skausmo mama žengė į Pagynės vaikų globos namus su ašaromis akyse. Ją lydėjo draugė.

Mama dar netikėjo, bet žinojo, kad šįkart eina ne aplankyti savo sūnaus, o pasiimti jo namo. 

Po kelių minučių Laura Spūdienė su dešimtmečiu sūnumi išėjo pro duris jau su šypsena, apsikrovusi įvairiausiais daiktais.

Berniukas rankoje laikė mėgstamiausių gėlių vazonėlį. Vaikui čia grįžti nebereikės. 

Specialistai besiskiriančiai Spūdžių šeimai grąžino po vieną vaiką. Dešimtmetį mama pasiėmė į savo namus, o tėtis keturmetį augins pats vienas. 

Pirma pasiimti vaiko į globos namus Pagynėje atvyko mama, kuri nespėjo net pasidžiaugti susitikimo akimirka, nes jai uždrausta matytis su mažesniu sūnumi. 

Tėtis, ryte pasakęs, kad džiaugiasi tokiu specialistų sprendimu, jog atgavo bent vieną vaiką, vakare pasiimant sūnų kalbėti linkęs nebuvo. Tėvas yra įtariamasis vykstančiame ikiteisminiame tyrime dėl smurto prieš vyresnįjį sūnų. 

Nors berniukus nuspręsta grąžinti tėvams į namus dar penktadienį 9 val. ryto, tačiau jų tėvai atvažiuoti pasiimti galėjo tik 19 val. vakaro. 

Mamai specialistai buvo pasakę, kad iki 16 val. vaikus galės pasiimti, tačiau iki darbo dienos pabaigos likus kelioms minutėms Laura gavo žinutę, kad vaikai per savaitgalį dar turi likti vaikų globos namuose. Esą nėra kam pasirašyti vaikų grąžinimo dokumentų. 

Ši vaikų atidavimo drama dar būtų nesibaigusi, jeigu ne šeimos atkaklumas. Specialistai per visą darbo dieną nespėjo surinkti parašų, kad vaikai grįžtų namo, o mamai puolus į neviltį, vaikų globos namų direktorė sugebėjo dokumentus sutvarkyti per porą valandų jau po oficialios darbo dienos. 

Šiuo metu vyksta Spūdžių šeimos teismo procesai. Teismas turės galutinai nuspręsti, kam po skyrybų atiteks berniukai: ar jie gyvens su vienu iš tėvų, ar liks išskirti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Vaiku teisiu atstoves reiketu teisti ir sodinti, negalima taip elgtis su seimomis.

Nuuu

Nuuu portretas
Ta prasme skaitau ir nesuprantu. 1. Tevas itariamas smurtu pries vyresni vaika. 2. Vaikai atimti is abieju tevu, nors mama nera itariama. 3. Tevui, itariamam smurtu atiduotas kitas mazesnis vaikas. Wtf???? Tai tipo vyresnio neatidave, nes ji muse, bet mazaji atidave, nes dar nepridauze??? Ir 4 m. Zinoma, kai vaikui butina mamos meile. Nu fu spjaut tik ant tokiu didziagalviu, kas tokius sprendimus priima.

Apsaugok Dieve

Apsaugok Dieve portretas
Vaikus, nuo tokių tėvų, kaip tu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių