Gyventojas: statybininkų keliamas triukšmas varo į neviltį (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi statybininkų keliamo triukšmo neapsikentęs gyventojas. Vyras pasakoja, kad jaučiasi lyg apkasuose: pastato korpusą rekonstruojantys darbininkai plytas nuolat mėto pro langą į lauke esantį konteinerį, o garsas lyg sprogimų, šūvių. 

Netoli Savanorių pr. 284 pastatų komplekso gyvenantis Narvydas neištvėręs nuo ankstaus rytoj prasidedančio triukšmo nufilmavo, ką jam ir kaimynams tenka iškęsti. 

„Žmonės santūrūs, bet visi vaikšto kaip širšės, vieni kitų klausinėja, kas čia vyksta, kaip taip gali būti“, – apie išvargintus gyventojus ir jų patiriamus nepatogumus kalbėjo kaunietis.

Iš pradžių jis nesuprato, kas darosi, iš kur kyla triukšmas. „Galvojau, gal kas sproginėja ar šaudo“, – teigė Narvydas. Pasirodo, statybininkai pro langus mėto statybines atliekas į lauke esantį konteinerį, ir nuo tų garsų, anot jo, skamba visas rajonas.

Jis minėjo, kad tai trunka jau savaitę. Penktadienį statybininkai, anot jo, mėtyti plytas pradėjo apie 7.15 ryte ir garsai nesiliovė iki 8 val., kol išsirengė į darbą.

Žmonės santūrūs, bet visi vaikšto kaip širšės.

„Kai pradeda, tai ir varo. Mėtymas gali trukti valandą, dvi, gali ir visą dieną. Visus aukštus griauna ir viską meta per langą. Ne krauna, ne neša, ne nuleidžia [per specialų vamzdį]“, – savo įspūdžiais dalijosi vyras.

Jis piktinosi, kodėl pastato korpusą rekonstruojantys darbininkai neieško tylesnės išeities, kaip atsikratyti statybinėmis atliekomis. 

Laukiame Kauno miesto savivaldybės komentaro, ar statybininkai neturėtų kitaip organizuoti savo darbų, kur reikėtų kreiptis gyventojams, manantiems, kad šiuo atveju yra pažeidžiamos jų teisės.


Šiame straipsnyje: statybostriukšmasgyventojaikauniečiai skundžiasiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Adas

Adas portretas
Kiek žinau šiukšles per langus mėtyti draudžia saugumo technika. Jos turi būti nuleidžiamos vamzdžiais.

A

A portretas
Kvailus komentarus ir jų autorius irgi reikėtu išsiūsti , švariau būtu....

ddd

ddd portretas
kreipkis į savivaldybę. Statybininkai (giovėjai) turi naudoti triukšmo mažinimo priemones. Taip dirbti gali kokioj Ukrainoje ar Kaime, Vienkemyje, bet ne mieste.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių