Pereiti į pagrindinį turinį

"Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai

2009-08-24 16:12
"Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai "Hanza Kaunas" šventė baigėsi ugningai

Ugnies pliūpsniai tamsoje sustingdė minią kauniečių, sugužėjusią į senąją prieplauką prie Nemuno užbaigti dvi dienas ūžusių Hanzos dienų.

„Hanzos dienos baigėsi. Tegyvuoja Hanza!“, - šūktelėjo būrelis jaunimo po įspūdingo šventinio fejerverko. Šventinę nuotaiką miestiečiams padėję pajusti Vilniaus universiteto Kauno humanitarinių mokslų fakulteto studentai džiūgavo, kad šventė daug smagesnė, kai „esi joje iš vidaus“. „Patikdavo Hanza dienos ir anksčiau, bet kai pati prisidėjau prie visokių žaidimų organizavimo, ji man dar įspūdingesnė“, - atviravo viena iš viduramžių drabužiais vilkėjusių merginų.

„Sriuba skaniausia tada, kai pats ją išsiverdi“, - juokavo „Hansa Youth“ vadovė Rima Kubiliūtė. Tačiau ir prie šventės virtuvės neprisidėjusieji miestiečiai neslėpė - šventė šiemet buvo tikrai vykusi.

Nors sekmadienį iki pavakarių pliaupė lietus, viešosios įstaigos „Hansa Kaunas“ direktorius Darius Rumšas tikėjosi, kad debesys prasisklaidys ir bus galima įspūdingai užbaigti šventę. Organizatorių džiaugsmui, prognozės išsipildė.

Apie 18 val. vakaro kauniečiai pradėjo plūsti į šventės aikštę. Grupės „Lipk ant sienų“ pasirodymas išjudino žiūrovus. Aikštė priešais sceną tapo šokių aikštele. Netrukus čia pat savo gebėjimus demonstravo ugnimi spjaudę ir kitaip stebinę jaunuoliai, parodę programą „Inferno“.

„Džiaugiamės, kad renginys patiko ne tik mums patiems. Miestiečiai tikrai šventė, ir tai svarbiausia“, - sakė D.Rumšas. Jis tikisi kokybę ne tik išlaikyti, bet dar ir pagerinti iki 2011-ųjų, kuomet Kaune vyks Tarptautinės Hanzos dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų