Į gatves išriedėjo kalėdinis autobusas! (nuotraukų galerija)

Pavasarį skambėjusi kiemuose, muzika į juos vėl grįžta. Tik šįsyk miestiečius ji džiugins iš kalėdinio autobuso. Pirmoji muzikinė kelionė startavo šį vakarą.

Pradžiugino koncertas

12-uoju numeriu žymėto T. Masiulio namo kieme ketvirtadienio vakarą buvo galima stebėti kiek neįprastą vaizdą – su naminėmis šlepetėmis, šiltais paltais ir bengališkomis ugnelėmis rankose, gyventojai savo balkonuose lingavo tarsi „Žalgirio“ arenoje, gerame populiariosios muzikos koncerte. Ėję pro šalį stojo prie lemputėmis apraizgytų medžių ir taip pat pasidavė muzikos vilionėms.

„Į kalėdinius koncertus šiemet eiti negalime, bet pasirodo ir nereikia, jie atkeliauja patys“, – stebėdama į kiemą įvažiuojantį šventiškai išpuoštą autobusą pro kurio langus veržėsi kalėdinė muzika, vietinė gyventoja Vida džiaugėsi, atsiradusi tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

Jai antrino ir kiti kalbintieji. Esą šiuo metu, kai neveikia muziejai, nevyksta jokie kultūriniai renginiai, o visas dėmesys telkiamas tik į pandemijos suvaldymą, džiugina bet kokia graži iniciatyva.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jau išbandytas formatas

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, žinomų atlikėjų ir Kauno miesto savivaldybės iniciatyva, tokie koncertai ant ratų vyks iki pat Kalėdų, o miestiečiams bus dovanojamos pačios gražiausios kalėdinės melodijos – senos, gerai žinomos arba specialiai šiam projektui atlikėjų įrašytos.

Pirmosios kelionės metu Petrašiūnų ir Žemųjų Šančių gyventojus iš autobuso sveikino ir kalėdines dainas dovanojo miestiečiams gerai žinoma atlikėja, „Kaunas 2022“ ambasadorė  Šeduikytė. Tokio formato pasirodymai jai nebuvo naujiena. Pavasarį dainininkė koncertavo viename Kauno rajono kiemų, o vėliau koncertus rengė savo namo balkone.

„Man šie metai sudėtingi, bet kartu pilni atradimų. Tarkim, dabar dalyvauju tokio formato koncerte, apie kokį anksčiau negalėjau net pagalvoti, bet manau, visa tai, kas sujungia žmones, yra verta pastangų. Ypač tokiu metu – artėjant Kalėdoms“, – žinoma atlikėja vylėsi, kad tokie koncertai šiųmečiam šventiniam laukimui suteiks daugiau magijos.

Gali atvažiuot pas jus

Kitais gruodžio vakarais iš autobuso skambės Lino Adomaičio, „Golden Parazyth“, Rūtos Mur, grupių „Baltasis Kiras“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Antis“, „Colours of Bubbles“ kalėdinės dainos. Nesuspėję pamatyti   autobuso ir išgirsti jo grojaraščio, kalėdinius įrašus vėliau galės rasti vienoje iš visiems gerai žinomų muzikinių platformų.

Anot idėjos sumanytojų, kalėdinės melodijos į gyventojų langus ir širdis belsis daugiau nei dešimtyje Kauno mikrorajonų kiemų. Autobusas stos ir ligoninių kiemuose, kur atlikėjai muzikinius linkėjimus perduos sunkiai dirbantiems medikams.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Beje, kalėdinis autobusas gali praskaidrinti ir jūsų kiemo gyventojų kasdienybę. Papuoškite langus ir balkonus lemputėmis, girliandomis, o tada internetu registruokite savo kiemą, kaip vieną iš galimų šventinio autobuso stotelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kauno dienos mąstymas aiškiai sutrikęs. Rašo ....visiems gerai žinomoje muzikinėje platformoje... Kaip nustatėt, kad visi žino tą platformą. Pakalbinau 8-nis kaimynus. Nei vienas nežino. Protingas žurnalistas būtu nurodęs, kokia platforma, kai prisijungti. Šitas nesugebėjo tokio paprasto darbo padaryti.

Tos

Tos portretas
kontoros lesas reiktu skirti pandemijos reikmems.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
parazitai kuriems terūpi jų aš su krysa meru . Ką daryti žmonėms kurie po naktinės ar į naktinį darbą ? Ai nieko jo ? pofig jei žus ar susižeis ar dar kas ? Kas su jumis negerai ko jūs tokie aferistai ir parazitai ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių