Į Kauną atvykstanti specialistė iš Estijos: turime kitaip žiūrėti į treniruotes

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Kauno sporto halėje rinksis sporto mėgėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltijos šalių. Treniruotę ves ir garsi specialistė iš Estijos Sandra Raju. Moteris žada treniruotę, kuri taps tikru, bet įveikiamu iššūkiu visiems. S. Raju teigia, kad žmonės turi keisti požiūrį į treniruočių procesą ir pagrindinį dėmesį skirti ne treniruočių skaičiui, o jų kokybei ir poilsiui.

Kauno sporto halė jau vasario 24-ąją taps Lietuvos sporto sostine – legendinėje arenoje vyks „Nike treniruočių diena“, kuri taps vienu didžiausių sporto renginių šiais metais.

Organizatoriai kol kas neatskleidžia visų kortų ir žada intrigą, tačiau aišku, kad šį kartą ypatinga reikšmė suteikta skaičiui „360”.

„Tai bus pirmoji tikra „Nike treniruočių diena“ Kaune. Iki šiol „Nike“ buvo „Sporto iššūkio“ partneriai,  todėl nusprendėme apjungti jėgas ir dar stipriau sudrebinti Kauno sporto halę. Šiemet išties planuojame nustebinti visą sportuojančią auditoriją – laukia 360 minučių sporto. Vyks aštuonios skirtingos treniruotės su treneriais iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Kiekviena treniruotė vyks po 45 minutes, todėl iš viso treniruotės vyks šešias valandas“, – sako S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Treniruotė tinkanti visiems

Yra posakis, kad tai, kas tinka visiems, netinka niekam. Šiuo atveju šis posakis nėra teisingas, nes būtent tokią – visiems tinkančią treniruotę – žada Sandra.

„Mano treniruotė bus nelengvas iššūkis, bet aš esu tikra, kad kiekvienas yra pajėgus su šiuo iššūkiu susidoroti. Jei žmogus puikiai jaučiasi, jis gali pratimus atlikti maksimalia jėga. Kita vertus, jei žmogus jaučia, kad jam yra per sunku ir tai nėra jo diena, jis gali save patausoti“, – sako S. Raju.

Ji teigia, kad treniruotės metu didžiausias dėmesys bus skiriamas trims savybėms lavinti – ištvermei, jėgai ir judrumui.

„Šias treniruotes įkvėpė profesionalus sportas, tačiau pratimus adaptavo ir kiek pakoregavo pasaulinio masto profesionalūs sportininkai, o treniruočių metodus sukūrė puikiai vertinami specialistai iš „Nike Masters Trainers“ projekto. Tai skatina sportininkus pradėti treniruotis labiau apgalvotai, vertinant poilsį ir atsigavimą treniruočių procese. Reikia suprasti, kad treniruočių skaičius nėra esminis dalykas – svarbiausia yra kokybė, tikslas ir balansas proceso metu“, –sako S. Raju.

Trenerės iš Estijos teigimu, treniruočių metu Kaune bus galima pasirinkti sau priimtiniausią būdą.

Tas momentas, kai aš suprantu, kad progresuoju, kad tampu stipresnė, greitesnė – mane motyvuoja labiausiai.

„Paprastai treniruočių metu naudojama įvairi įranga – svarmenys, paklotai ir panašiai, tačiau mes kaip pagrindinį treniruočių svarmenį naudojame tik mūsų kūno svorį. Iš esmės mūsų kūnas tampa treniruočių sale ir daugiau nieko papildomo nereikia. Treneriai taip sudėliojo programą, kad jūs visuomet patys galite pasirinkti treniruočių intensyvumą. Mes labai vertiname komandinį darbą, todėl partnerių pratybos ir skirtingos grupinės darbo formos paprastai suskirstytos į kelis etapus. Todėl žmogus visuomet gali pasirinkti treniruočių pobūdį – sportuoti vienam ar su partneriu“, – sako Sandra.

S. Raju ves treniruotę, kuri bus suskirstyta į tris dalis – judrumo, ištvermės ir jėgos.

„Judrumo treniruotė yra mažesnio intensyvumo treniruočių programa, orientuota į lankstumo ir stabilumo gerinimą, skirtą padėti jums judėti efektyviau bei greičiau atsigauti po krūvių. Ištvermės treniruotės metu daugiau dėmesio skirsime viso kūno treniravimui bei atliksime daugiau bėgimo, šokinėjimo, reakcijos ir daugiakrypčių judesių. Palaikykite širdies ritmą ir toliau judėkite, kad padidintumėte savo gebėjimą dirbti aukštesniu intensyvumu ir dar ilgiau! Jėgos treniruotė yra viso kūno treniruotė, kuri atliekama individualiai, kartu su partneriais ar komanda. Šių treniruočių tikslas yra kokybiška treniruotė bei naujausi metodai, kaip tai padaryti. Taip pat vyks mokymai apie metodus, kai pratimai atliekami mažesnį kartų skaičių, tačiau su didesniais svoriais. Visa ši informacija bus labai naudinga kiekvienam, norinčiam pasiekti geriausių rezultatų“, – pasakoja Sandra.

Trenerė atskleidė ir tai, kas ją pačią labiausiai motyvuoja.

„Na, aš manau, kad man didžiausia motyvacija yra tobulėjimas. Tas momentas, kai aš suprantu, kad progresuoju, kad tampu stipresnė, greitesnė – mane motyvuoja labiausiai“, – sako Sandra.

Žvaigždės iš visų Baltijos šalių

Šiemet treniruotes sporto halėje be specialistės iš Estijos ves ir tokie žinomi Lietuvos sporto specialistai, kaip Daugirdas Šemiotas, Andžej Gunevič, Karolina Mankutė bei Ance Olte bei Kristaps Strods iš Latvijos.

Kiekvienas renginio dalyvis gaus po dalyvio krepšelį, kuriame be kitų dovanų, bus galima rasti ir rankšluostį bei kitų sportininkams labai naudingų dalykų.

Organizatoriai planuoja, kad tai bus pirmasis, tačiau tikrai ne paskutinis iššūkis Kaune, nes  sporto kultūra užima vis svarbesnę dalį kiekvieno lietuvio gyvenime. Tiesa, kol kas tautiečiai masiškiausiai dalyvauja bėgimo šventėse, tačiau specializuotos treniruočių dienos yra tai, kas netrukus taps itin populiariu reiškiniu ir Lietuvoje.

„Nike treniruočių diena“ Kauno sporto halėje startuos vasario 24-ąją (šeštadienį). Pirmoji treniruotė prasidės 10 val., o renginys finišuos 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių