Į Kauną iš Klaipėdos pervežta girta moteris jau pagimdė

  • Teksto dydis:

Vakar Klaipėdos ligoninėje atsidūrė dar viena girta netrukus gimdyti turinti moteris. Dėl kilusios didelės grėsmės motinos ir vaikelio gyvybei ji buvo pervežta į Kauno klinikas. Šioje ligoninėje šiandien priešpiet moteris pagimdė.

Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė portalui patvirtino, kad naujagimis yra geros būklės kartu su mama. Kaip teigiama, gimdymas buvo sklandus.

Portalas primena, kad ketvirtadienį į uostamiesčio medikų rankas pateko nėščia 45-erių metų tauragiškė, kuriai nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Moters kraujyje aptikta 3,25 promilės etilo alkoholio.

Pirminiais portalo duomenimis, ji į uostamiesčio ligoninę pateko dėl pablogėjusios sveikatos.

Atlikus išsamesnius tyrimus, nėščiosios šlapime rasta ir narkotinių medžiagų.

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. dr Rūta Jolanta Nadišauskienė portalui pasakojo, kad į Kauną tauragiškė pervežta dėl kilusios didelės rizikos ir pačiai mamai, ir vaikeliui.

„Tik du miestai – Vilnius ir Kaunas – turi Perintologijos centrus, kur gydomos moterys, esant sudėtingiausiems nėštumams, gimdymą bei vaisiaus ir naujagimio būklę komplikuojantiems atvejams“, – detalizavo profesorė.

Žala yra didžiausia, kai alkoholis vartojamas nėštumo pradžioje ir nuolat. Tokiems naujagimiams neišvengiamas alkoholinis vaisiaus sindromas.

Ar šio naujagimio kraujuje dar gali būti alkoholio?

„Alkoholis lengvai pereina placentos barjerą ir patenka į vaisiaus kraujotaką. Alkoholis ir jo skilimo produktai veikia visus besiformuojančius vaisiaus organus ir jų sistemas. Ypač pažeidžiama nervų sistema“, – yra pasakojusi gydytoja R. Jakuškienė.

Pakenkimo laipsnis priklauso nuo motinos kepenų fermentinės sistemos galimybių suskaidyti alkoholį. Besivystančio vaisiaus kepenys tokio gebėjimo neturi, dėl to alkoholis ilgiau cirkuliuoja kraujotakoje ir turi didesnį toksinį poveikį.

„Žala yra didžiausia, kai alkoholis vartojamas nėštumo pradžioje ir nuolat. Tokiems naujagimiams neišvengiamas alkoholinis vaisiaus sindromas. Jis nustatomas, esant alkoholio vartojimo priešistorei ir patvirtinus vaisiaus augimo sutrikimą, specifinius veido bruožus, nervų sistemos pažeidimą, kurį išduoda maža galva, mažesnė smegenų masė, traukuliai, motorikos, pusiausvyros, klausos, koordinacijos, o vėliau elgesio ir mokymosi sutrikimai“, – gydytoja R.Jakuškienė vardijo alkoholio vartojimo padarinius.

Daugiau apie žalą kūdikiui, kai motina nėštumo metu turi žalingų įpročių, skaitykite čia.

Praėjusią savaitę šalį sudrebino panaši istorija. Klaipėdos ligoninėje neblaivi moteris pagimdė mergaitę. Naujagimės kraujyje buvo aptikta 4 promilės etilo alkoholio.

Visiškai girta motina vaiką pagimdė natūraliai. Medikams pavyko išsaugoti naujagimės gyvybę. Šiuo metu 2,5 kilogramo svorio mažylė gydoma Klaipėdos vaikų ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
mes ,zinoma ne vokieciu SS-fiurer,taciau tokius zmones -gyvulius [kaip katinus!] "nukenksminti",kad nesidaugintu

Kauniete

Kauniete portretas
Iš tų Kručinckų seniai tie vaikai turėjo būt paimti.

Nuomone.ne juoktis,o verkti norisi is tu valdanciuju politik

Nuomone.ne juoktis,o verkti norisi is tu valdanciuju politik portretas
Kai Kaunieciu Krucinsku seima puse metu rode,smeize, ateme vaikus ir dar 2,500e nori nubausti.Ar tai nerasusidorojimas su normaliomis seimomis Lietuvoj? O cia alkocholikes gimdancios jau pragertus kudikius klepiama.Kaip jums ponai atrodo? Kur Lietuvoj teisybe.Noredamas tapti Skvernelis Prezidentu tai nori nupirkti ir alkocholikus besidauginancius tik neauginancius savo vaiku.Gimdykit mokesim po pora simtu e.Ar taip turi reklamuotis noris buti Prezidentu?Juk ir dziaugiasi pasalpininkai rankas trina.Komentaruose ne vienas pasisako uz juos uziaucianti Skverneli.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių