Į Kauną sugrįžęs Stingas: aš jus stebėsiu!

Sekmadienį Kaune publika audringai pasitiko dainininką, dainų autorių, muzikantą, aktyvistą ir filantropą Stingą. Šis koncertas, kuris yra pasaulinio turo „My Songs“ (liet. k. „Mano dainos“) dalis, turėjo įvykti dar pavasarį, bet dėl pandemijos buvo nukeltas į rudenį.

Pirmoji brito pažintis su „Žalgirio“ arena buvo lygiai prieš dešimtmetį. Šįkart Į Kauną Gordonas Matthew Thomas Sumneris, geriau žinomas Stingo slapyvardžiu, atvyko iš Rygos, kur koncertavo šeštadienį. Trečiadienį grupė jau bus Slovakijoje.

Nemuno saloje be tūkstantinės publikos kompaniją jam palaikė roko grupė su Dominicu Milleriu (gitara), Joshu Freese'u (mušamieji), Rufusu Milleriu (gitara), Kevonu Websteriu (klavišiniai), Shane'u Sageriu (lūpinė armonikėlė) ir Melissa Musique su Gene'u Noble'u (pritariamasis vokalas).

Labas, Kaunas!

Į sceną kartu kopė ir Stingo sūnus – Joe Sumneris, dainininkas, dainų kūrėjas ir bosistas.

Kaip tėvas, taip ir sūnus. Nė per žingsnį be gitaros. „Labas, Kaunas! Ačiū. Alright!, – dėkojo šiltai publikos priimtas J. Sumneris, koncertą pradėjęs pats vienas.

Kol vieni gerbėjai skubėjo užimti vietas salėje, kiti išsirikiavo į eilę prie rūbinės, tualetų, baro, o kai kurie ir prie marškinėlių, džemperių su Stingo atvaizdu. Už šią atributiką žmonės negailėjo prašomų 35-70 eurų

T. Biliūno/BNS nuotr.

„Kaip laikotės? Ačiū, kad atėjote šįvakar“, – pristatydamas grupės narius į publiką kreipėsi Stingas.

Dainos „Brand New Day“ solo partiją atlikėjas patikėjo aštuoniolikmečiui grupės nariui, kuris, kaip paaiškėjo, tobulai įvaldęs lūpinę armonikėlę. Prieš dainą išgirdęs Stingo klausimą dėl amžiaus, ir ar tikrai susitvarkys su užduotimi šioje dainoje būti „pirmuoju smuiku“, atsakydamas trumpai drūtai „Taip“ sulaukė publikos pritarimo. Plojimai kilo dar audringesni, kai išgirdo, kaip jaunuolis įsijungė į dainą.

„Aš jus stebėsiu“ – tai žodžiai iš dainos, bet juos dainuodamas Stingas davė aiškiai suprasti, kad nepamirš Kauno publikos – jo rankos mostai ir šis pažadas sukėlė dar vieną ovacijų audrą.

„Šią dainą skiriu Ukrainos žmonėms ir prieš šį beprasmį, absurdišką karą protestuojantiems Rusijos žmonėms“, – koncerto pabaigoje į ilgesnes kalbas leidosi atlikėjas, pažadėjęs sugrįžti į Kauną. Jis sakė, kad koncertą baigti ramia daina yra jo tradicija – visi namo išsiskirstyti turi ramūs.

Tai jau septintas Stingo koncertas Lietuvoje ir trečias Kaune.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Solinė Stingo kūryba įvertinta vienuolika „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo keturis kartus pristatytas „Oscar“ ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams.

2003 m. Karalienė Elžbieta II-oji už nuopelnus muzikai Stingui įteikė Britanijos Imperijos ordino komandoro (CBE) apdovanojimą.

Per visą įspūdingą savo muzikinę karjerą Stingas, kaip solo atlikėjas ir grupės „The Police“ narys, pardavė daugiau nei 100 mln. įrašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vapsva

Vapsva portretas
Niekas jaunyn neiname, visai kitoks buvo 2001,,, bet jis pagal amžių dar visai nieko, garbė kad apsilankė...

Nuostabu

Nuostabu portretas
Kai pirmą kartą prieš daugelį metu išgirau Stingą dainuojant '...Oh you'll never see my shade or hear the sound of my feet / While there's a moon over bourbon street...' tiesiog šiurpas nuėjo nuo nuostabaus jo balso ir saksofono muzikos....

to the

to the portretas
Nusišnekate.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių