Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauną užsukusiam virtuvės virtuozui – ir prezidentų pagyros

2014-02-20 12:46

Kaune viešintis lietuvių kilmės Niujorko kulinarijos instituto kūrybos direktorius, daugelio prestižinių restoranų meniu sudarytojas ir virtuvės meistras amerikietis Michaelis Laiskonis šypsosi

Jo gaminamiems patiekalams, ypač, desertams, komplimentus žarsto valstybių prezidentai, žinomi verslininkai, televizijos ir kino žvaigždės. Kaune viešintis lietuvių kilmės Niujorko kulinarijos instituto kūrybos direktorius, daugelio prestižinių restoranų meniu sudarytojas ir virtuvės meistras amerikietis Michaelis Laiskonis šypsosi: "Patekęs į negyvenamą salą, kažką pagaminčiau iš duonos."

Prašmatnios klasikinės europietiškos, subtilios ir kontrastingos Azijos virtuvės bei senosios lietuvių kulinarijos sintezę išgavęs virtuvės meistras į Lietuvą atvyko JAV ambasados iniciatyva.
41 metų konditerijos virtuozas M.Laiskonis įvertintas daugybę prestižinių apdovanojimų, o ketvirtadienį Kauno kolegijoje viešėjusio svečio nevengia cituoti įtakingiausi JAV leidiniai – "Forbes", "New York Times", "Life", "Art Culinaire".

"Savo profesiją pasirinkau atsitiktinai, tačiau tai turbūt nulėmė siela", – atviravo garsių restoranų, viešbučių ir maitinimo įmonių –"Starbucks", "Mars", "Ritz-Carlton" ir daugelio kitų meniu konsultantas M.Laiskonis, degustavęs studentų patiekalų ir į Lietuvą atvežęs dovanų saldainių, pagardintu Niujorke gaminamu "Krupniku".

Amerikiečiams jis siūlo ir lietuvišką, tačiau mums neįprastą patiekalų interpretaciją: silkę, pagardintą rūkytomis bulvėmis, marinuotais pastarnokais ir morkomis, pietums – pikantiško skonio avienos cepelinus arba keptą antieną, derinamą su voveraitėmis, kopūstais ir juodos keptos duonos spragėsiais.  O desertui – aguonines spurgas su mėlynių įdaru, gaiviu kreminiu šerbetu arba obuolių.

Aštuonerius metus trimis „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanoto prestižinio Niujorko restorano "Le Bernardin" konditerijos skyriui vadovavęs M. Laiskonis sako, kad "saldumas mumyse užkoduotas". "Net ir susižeidus, mums skausmą sušvelnina saldumynai ar mamos duoti saldainiai", – tvirtina jis.

Daugiau apie M. Laiskonį skaitykite šeštadienio, vasario 22 d., dienraščio "Kauno diena" numeryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų