Į Kauno mokyklas jau užrašyti 250 ukrainiečių vaikų

Kaunas ir kitos savivaldybės priima karo pabėgėlius iš Ukrainos, bandydami jiems suteikti ne tik stogą virš galvos, bet ir galimybę vaikams lankyti mokyklas. 

„Situacija nėra paprasta. Dauguma atvykusių ukrainiečių tikisi kuo greičiau grįžti į Ukrainą, tačiau niekas negali pasakyti, kada tai bus įmanoma. Gali būti, kad vaikai Lietuvoje liks ilgiau, nei planavo“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas komunikacijai Dainoras Lukas.

Rekomenduojama rinktis mokyklas, kur mokoma lietuvių kalba, nes tai, anot ministerijos, padės vaikams greičiau pasijusti pilnaverčiais visuomenės nariais.

Gali būti, kad vaikai Lietuvoje liks ilgiau, nei planavo.

„Jei ukrainietis vaikas lanko mokyklą, kur mokama lietuvių kalba, jis pradeda mokytis išlyginamosiose klasėse, tai yra, jis mokosi lietuvių kalbos, vėliau, kai pramoksta lietuviškai, mokosi istorijos, geografijos, o paskui jau gali pradėti mokytis įprastoje klasėje“, – pasakojo D. Lukas.

Konkretų metodą, anot jo, pasirenka pati mokykla, atsižvelgusi į vaikų ypatumus, jų psichologinę būklę. Dalis lietuviškų mokyklų renkasi mokytis vaikus be išlyginamųjų lietuvių kalbos klasių.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Jei vaikas pradeda mokytis mokyklose, kur mokoma rusų kalba, jis iš karto mokosi visų savo klasės dalykų su kitais bendraklasiais. Lietuvių kalbos pamokos tokiu atveju yra atskiras dalykas. Šiuo atveju nėra išlyginamųjų klasių ir vaikai neturi galimybių iš pradžių mokytis lietuvių kalbos nuo pačių pradmenų“, – aiškino ministrės patarėjas.

Ministerijos turimais antradienio duomenimis, beveik 1200 vaikų yra užsiregistravę mokytis Lietuvos mokyklose. Kaune – apie 250. Lietuvoje iki kovo 14 dienos migracijos skyriuose užsiregistravo 5 897 Ukrainos vaikai iki 18 metų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojevaikaimokyklosukrainiečių vaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių