Pereiti į pagrindinį turinį

Meras apie vicemero postą: čia ne turgus

2016-11-28 13:00

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teikė siūlymą atsilaisvinusiai pavaduotojo kėdei užimti. Pirmumą jis teikia ne socialdemokratams, o „Vieningo Kauno“ atstovei Rasai Šnapštienei.

Rasa Šnapštienė
Rasa Šnapštienė / Tomo Raginos nuotr.

Svarstys situaciją

Praėjusią savaitę vicemeras Vasilijus Popovas  pateikė atsistatydinimo prašymą. Politikas tikino, kad iš šio posto traukiasi dėl sveikatos problemų. Rytoj miesto taryba turės patvirtinti šį prašymą ir skirti naują mero pavaduotoją.

Pagal koalicijos susitarimus, V.Popovą turėtų pakeisti socialdemokratas. Mieto taryboje šiuo metu yra trys šios partijos atstovai, kurie galėtų užimti atsilaisvinusią vicemero kėdę. Tai – Arvydas Garbaravičius, Darius Razmislevičius arba Žydrūnas Garšva.

Tačiau Kauno meras V.Matijošaitis pateikė siūlymą V.Popovo vietą užimti „Vieningo Kauno“ atstovei R.Šnapštienei. Socialdemokratai tikina, kad tokį siūlymą svarstys šiandien vakare.

„Esame informuoti apie tokį siūlymą, mums tai nėra naujiena, tačiau tai – diskusiniai dalykai. Šiandien partijos taryboje taip pat siūlysime kandidatą. „Vieningo Kauno“ teigimu, Rasa yra švietimo srities profesionalė, todėl diskutuojame šia tema. Vakare spręsime, ar siūlysime savo partijos kandidatą, ar pritarsime pateiktam siūlymui“, - tikino Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriui vadovaujanti Orinta Leiputė.

Mero pozicija

Pats Kauno meras V.Matijošaitis tikino, kad žmogų rinkosi pagal kompetenciją, o ne pagal priklausymą partijai. Jis sakė, kad socialdemokratai dėl prarastos vicemero pozicijos užpykti neturėtų, todėl jis viliasi, kad antradienį miesto taryba pritars siūlymui ir V.Popovo vietą užims R.Šnapštienė.

„Kaip aš galiu parinkti žmones, kad dirbtų šį darbą, jei aš abejosiu, kad jie gali dirbti. Nereikia galvoti, kad jei žmogus yra tarybos narys, gali dirbti bet kokį darbą. Rasa, būdama tarybos nare, beprotiškai daug dirbo švietimo srityje, tad dabar sumažins sau darbo akademinėje erdvėje ir ateis padirbėti čia. Man nelabai svarbūs visi tie susitarimai. Čia ne turgus, kad galėtumėme įvairiai dėliotis, čia mes žiūrime pagal žmonių kompetenciją, o ne kas kam priklauso“, - sakė V.Matijošaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų