Į saugumą nusispjaut: Trijų mergelių tiltas uždarytas, bet žmonės vis tiek juo vaikšto

Jau beveik du mėnesiai, kai remontui uždarytas Trijų mergelių tiltas, sujungiantis Biržiškų gatvę su Panemunės šilu. Tilto prieigas juosia tvoros, pastatyti įspėjamieji ženklai, tačiau kai kuriems praeiviams tai nė motais.

Į saugumą nusispjaut

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai informavo, kad ant Trijų mergelių tilto matė vaikštinėjančius žmones. Pasak kauniečių, tai nėra vienkartinis atvejis ir kai kuriems žmonėms tiesiog nusispjaut ant visų saugumo reikalavimų.

„Uždarė tiltą, pradėjo remontuoti, bet kai kurie vis tiek ten eina. Nežinau, ar lipa per tvoras, ar kažkaip jas atkelia, bet tikrai mačiau ir jaunimėlį, ir vyresnius. Grupelę jaunuolių sudrausminau, kad nesaugu eiti, tai tie tik pašiepė ir nubėgo žemyn link šilo. Vyresni mačiau su šunimis ėjo, per toli jau buvo, tai negalėjau nieko pasakyti. Nesuprantu tokio elgesio, juk čia statybų aikštelė. Gali būti ir kokios konstrukcijos atidengtos, ar kas nors tvarkoma. Nepastebės ir nugarmės į Nemuną, negali palaukti, kol atnaujins viską ir bus saugu“, – pasipiktinimo neslėpė ponas Jonas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Pašaliniams – ne vieta

Pakabinti ir atitinkami pėsčiųjų eismą ribojantys ženklai. Labai prašome kauniečių jais vadovautis.

Kauno miesto savivaldybės specialistai antrino, kad dabar ant tilto saugu būti tik statybininkams, kurie šį objektą tvarko. Pašaliniams asmenims ant Trijų mergelių tilto – ne vieta.

„Vykdant Trijų mergelių tilto kapitalinio remonto darbus eiti žmonėms tiltu negalima. Rangovas imasi visų įmanomų priemonių, ribodamas pėsčiųjų judėjimą. Tam pakabinti ir atitinkami pėsčiųjų eismą ribojantys ženklai. Labai prašome kauniečių jais vadovautis“, – pažymėjo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kas jau atlikta?

Pasidomėjome, ką per tuos du mėnesius, kai tvarkomas tiltas, pavyko padaryti. Specialistas nurodė, kad darbai tikrai vyksta. Kai tik leidžia orai, darbininkai atnaujina tilto konstrukcijas, atlieka būtinuosius remonto darbus.

„Nuo tilto uždarymo atlikta daugiau nei trečdalis metalinių paviršių srautinio valymo ir gruntavimo darbų, pirmajame tarpatramyje (nuo Panemunės šilo pusės) atlikti apdailinio dažymo darbai“, – portalui komentavo A. Pakalniškis.

Maždaug 388 metrų ilgio ir iki 32 metrų aukščio siekiantis Trijų mergelių tiltas, jungiantis Nemuno krantus, yra vienas aukščiausių šalyje. Po juo nutiesta geležinkelio linija Vilnius–Kaunas. Statinys su vaizdinga panorama paskutinį kartą remontuotas prieš aštuonerius metus, tad remontuoti jį jau buvo būtina.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Skelbta, kad atnaujintas statinys turės aiškiai atskirtus takus pėstiesiems bei dviratininkams. Atliekant kapitalinį remontą bus sutvarkytos Biržiškų gatvės ir Panemunės šilo prietilčių prieigos – laiptai ir takai. Čia pat planuojama įrengti dviračių stovus, naujus suoliukus bei kitus mažosios architektūros elementus. Esamos metalinės konstrukcijos bus nuvalytos ir perdažytos. Taip pat bus sutvarkyti korozijos paveikti gelžbetoniniai paviršiai. Užbaigti visus Trijų mergelių tilto kapitalinio remonto darbus planuojama iki šių metų pabaigos.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.


Šiame straipsnyje: Trijų mergelių tiltasremonto darbaivaikšto žmonėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

dzo

dzo portretas
Tipo uzdare,kad zmones nematytu kas miske vyksta nuo Viciunu puses.Tiltas 1976 m atidarytas ir tankai per ji nevazinejo-ka ten remontuoti ir dabar neaisku.

Q

Q portretas
dauguma taip ir taikosi šleptelti i apačia ir niekas ju nesulaikys

H

H portretas
Kaip kitaip patekti į kitą pusę . Plukdytu kokia valtis , dabar gi ....
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių