Pereiti į pagrindinį turinį

Į „Tūkstantmečio odisėją“ - su rožiniu kišenėje

2009-02-26 20:47
Į „Tūkstantmečio odisėją“ - su rožiniu kišenėje
Į „Tūkstantmečio odisėją“ - su rožiniu kišenėje / Tomo Raginos nuotr.

„Talismanų neturiu. Pasiimsiu rožinį su kryžiumi ir dvi vėliavas“, - ruošdamasis septintajam „Tūkstantmečio odisėjos“ etapui sakė Albinas Grabnickas.

 Buvęs Lietuvos buriavimo rinktinės treneris, Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas kartu su „Tūkstantmečio odisėjos“ įgula plauks iš San Paulo į Majamį. Jis tikisi, kad rožinio maldos padės sunkiomis akimirkomis, o galbūt ir prašant atleidimo už padarytas nuodėmes, jei to prireiktų.

Įgulos kapitonu šiame etape bus Barselonos olimpinių žaidynių dalyvis, buvęs A.Grabnicko auklėtinis Raimondas Šiugždinis. „Kirsime pusiaują, laukia saulės prikaitinta jachta. Aš būsiu vyriausias įgulos narys. Viliuosi, kad buvęs mano mokinys kapitonas manęs nenuvaikys“, - juokėsi A.Grabnickas.

Jis didžiuojasi, kad septintajame etape visi įgulos nariai bus kauniečiai. „Neveltui į Kauno herbą buvo įtrauktas laivas su burėmis“, - sakė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas.

Buriuotojui Kauno meras Andrius Kupčinskas miesto tarybos posėdyje įteikė Kauno miesto vėliavą, kuri keliaus su istorinio Lietuvos buriavimo entuziastų žygio aplink pasaulį - „Tūkstantmečio odisėjos“ - dalyviais. Kauno miesto vėliava bus aukštai iškelta jachtoje ir garsins miesto vardą.

Kartu su A.Grabnicku plauks ir jo sūnus. „Artimieji tai vertina šiaip sau. Nutikus nelaimei, neliks vyrų“, - prasitarė A.Grabnickas ir tuoj pat pabarbeno į medinį stalą.

Per vienuolika metų, praleistų savivaldybėje, A.Grabnickas į tolimuosius plaukiojimus nebuvo išsiruošęs. „Reikės prisiminti jaunystę“, - juokėsi buriuotojas, pradėjęs plaukioti nuo 1972 metų. Jis buriavo Baltijos, Juodojoje, Japonijos jūrose, Didžiajame vandenyne.

„Kai esi energingas ir traukia į jūrą, pamiršti, kaip greitai bėga laikas. Labai susimąsčiau sužinojęs, kad įguloje būsiu vyriausias, bet kol kas dėl savo amžiaus nesiskundžiu“, - atvirai prisipažino A.Grabnickas.

„Vienas vardas - Lietuva“ - su šiuo šūkiu 2008 m. spalio 5 d. startavo „Tūkstantmečio odisėja“ - Lietuvos buriuotojai, pasiryžę plaukti aplink pasaulį. Garbinga „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyvių misija - tapti Lietuvos vardo tūkstantmečio šventės kviesliais ir suburti viso pasaulio lietuvių bendruomenes švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose žemynuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų