Į Vilniaus gatvę sugrįžo darbininkai: toliau klojamas grindinys

Praėjusių metų pabaigoje darbininkai laikinai paliko Vilniaus gatvę. Iki didžiųjų metų švenčių spėta pakloti beveik visą grindinį, liko tik nedidelė atkarpa ties sankirta su Laisvės alėja. Dabar šioje vietoje vėl užsikūrė technika.

Vilniaus gatvės pabaigoje nedidelė atkarpa, kurioje dar nebuvo paklotas grindinys, vėl apjuosta tvora ir pėstiesiems apribotos galimybės laisvai vaikščioti. Užkurta ir sunkioji technika, kurios pagalba šalinama laikinoji danga, kuri buvo sumontuota tik švenčių metu. Dabar orai jau vėl leidžia dirbti, tad plokštės nuimamos ir darbininkai vėl pradės kloti grindinį.

Primename, kad atkarpoje ties Laisvės alėja, klojamas ne senasis grindinys. Gludinti akmenys kloti per Visą Vilniaus gatvę iki posūkio link Gruodžio gatvės. Čia istoriškai ėjo senoji Vilniaus gatvė, todėl ir grindinys klojamas taip, lyg atkartotų senąjį posūkį link miesto sienos. Atkarpoje nuo Gruodžio gatvės iki Laisvės alėjos, klojami pilki akmenys. Taip išskiriama, jog čia seniau nėjo Vilniaus gatvė ir ši atkarpa yra naujesnių laikų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Vilniaus gatvės rekonstrukcija trunka jau kelis metus. Pirmiausia buvo nuimtas senas grindinys, pakeistos požeminės komunikacijos. Vėliau buvo klojamas nugludintų akmenų grindinys. Tiesa, Vilniaus gatvės kraštuose, kur eina lietaus surinkimo latakai, palikti negludinti akmenys. Taip pat jau atnaujintas ir apšvietimas, įrengti nauji suoliukai bei šiukšliadėžės, atlikti kiti darbai.

Anksčiau miesto atstovai buvo skelbę, kad visus Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti šį pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rymas

Rymas portretas
Viskas blogai. Tai atvejis kai sutampa lietuvių ir putinistų nuomonės

Q

Q portretas
Grižo , išvažiavo - kam tai rūpi

Cha

Cha portretas
Prie naujo stadiono dar reikia pamatyt sviestuvus,ten tai meno kuriniai is surudijusio vamzdzio
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių