Vairuotojų baubais tapę trikojai – jau ir prekybos svetainėse

Pastarojo laiko naujovė, atkreipianti vairuotojų dėmesį keliuose, – kilnojamieji greičio matuokliai ant trikojo stovo, iki šiol išlieka kone pagrindine tema, kuria domimasi ir viešai diskutuojama. Kuriami ne tik profiliai socialiniuose tinkluose ar savadarbiai ženklai, įspėjantys apie trikojį, bet ir šmaikštaujama – šio tipo greičio matuoklį internete galima įsigyti už keliasdešimt eurų.

Minėto pobūdžio skelbimą apie parduodamą vadinamąjį trikojį galima rasti internetinių aukcionų ir prekybos svetainėje „eBay“. Šis greičio matuoklis įkainotas 40-čia eurų. Tačiau „prekės“ aprašo detalės pralinksmins ne vieną susidomėjusį šiuo kilnojamo greičio matuoklio įsigijimu.

 

Stop kadras nuotr.

„Sveiki, parduodamas trikojis. Praeitą dieną radau jį gatvėje, atrodo, jis niekam nepriklauso. Netoli trikojo mačiau automobilyje sėdintį vaikiną, tačiau, atrodo, ir jam šis greičio matuoklis nepriklausė. Jei kuris nors susidomėjote, prašau su manimi nesusisiekti. Jūs galite šį trikojį pasiimti Kaune, Panerių gatvėje. Tikiuosi, kad jis – vis dar ten. Geros dienos“, – anglų kalba šmaikščiai rašoma „eBay“ interneto puslapyje.

Stop kadras nuotr.

Tai, kad šis skelbimas šmaikštumo nestokojančių internautų darbas, portalui kauno.diena.lt patvirtino ir Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai. Jų turimais duomenimis, nebuvo gauta nė vieno pranešimo apie Kauno apskrityje dingusius ar apgadintus kilnojamus greičio matuoklius.

Tačiau, jei nutiktų taip, kad kas nors nuspręstų pasisavinti trikojį, Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko Vytauto Grašio teigimu, be pareigūnų įsikišimo, šis greičio matavimo įrenginys neveiktų, nes visi trikojai esą centralizuotai administruojami.

„Kiekvienas trikojis yra susietas su administracija, todėl jį vogti nėra jokio tikslo, nes atjungus trikojį nuo akumuliatoriaus, jis tampa nereikalingu – šiam kilnojamam greičio matuokliui įjungti reikalingi ne tik slaptažodžiai, bet ir specialus administratoriaus leidimas“, – sureaguodamas į informaciją skelbime, pamatytą „eBay“ interneto puslapyje, paaiškino pašnekovas.

Paklaustas, ar trikojį galėtų įsigyti bet kuris fizinis asmuo, apsilankęs specializuotoje tokius kilnojamus greičio matuoklius gaminančioje įmonėje, – V. Grašys šyptelėjo: „Nė viena įmonė, gaminanti tokius greičio matavimo įrenginius, fiziniam asmeniui jų neparduos“.

Primename, kad jau kurį laiką vairuotojai virtualioje erdvėje aktyviai diskutuoja trikojų greičio matuoklių temomis. Socialiniuose tinkluose kuriamos grupės, kur vairuotojai dalijasi informacija apie vietas, kuriose gatvėse pamato trikojus.

V. Ščiavinsko, „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Kai kurie iš jų pasigamina net savadarbius ženklus, įspėjančius apie trikojį, ir klijuoja juos ant savų automobilių. Kiti bando šiuos greičio matavimo įrenginius užstatyti transporto priemonėmis, kad kuo mažiau lakstūnų patektų į jų akiratį, tačiau tokiais atvejais vairuotojams taip pat teks nusivilti – trikojo lazeris transporto priemonių greitį fiksuoja net ir tuo atveju, jei yra užstatytas.

Išgirdęs apie pastarąsias priemones, kurių imasi vairuotojai, kovodami su šia gatvėse atsiradusia naujove, Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas užminė mįslę: „Neatmeskite tikimybės, kad panašių idėjų gali imtis ir policijos pareigūnai. Vienos gyventojų bendruomenės nariams, kurie skundėsi, kad jų gatvėje gausu greitį viršijančių vairuotojų, patariau ant automobilio uždėti ženklą „50 km/val. – trikojis“. Galima tikėtis, kad piktybiškas greičio viršijimas toje gatvėje liausis vyravęs, nes vairuotojai sureaguos į minėtą ženklą, nors, galbūt toje vietoje iš tiesų ir nebus pastatytas trikojis“, – kalbėjo V. Grašys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>anonimui \\\\\\....//////

>>anonimui  \\\\\\....////// portretas
Jei ruošies ir mieste važiuot ant 120 km/h,su proteliu susipykęs.

Anonimas

Anonimas portretas
Visi šitie dalykai tik pasipelnymo tikslams. Šneka visur ir visi kad greitis tai blogai, tai paimtų uždraustų galingu mašinų gamybas nustatytų kad masi u greitis nierkaip negalėtų viršyti 120 km ir tu lakstanciu atsiras mažiau

Kaunas

Kaunas  portretas
Kur matei demokratija.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių