Išankstiniai rinkimai į Europos Parlamentą: kur balsuoti Kaune?

  • Teksto dydis:

Birželio 4-6 dienomis vyksta išankstiniai rinkimai į Europos Parlamentą. Sekmadienį, birželio 9 dieną, vyks pagrindinė rinkimų diena.

Tiek išankstinių, tiek pagrindinių rinkimų metu galima balsuoti bet kurioje balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos.

Iš anksto balsuojama savivaldybėse ir jų paskirtose vietose. Kaune balsą į Europarlamentą galima atiduoti dviejose vietose – Kauno miesto savivaldybėje (Laisvės al. 96) ir Kauno rajono savivaldybėje (Savanorių pr. 371) nuo 7 iki 20 val.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Sekmadienį bus atidarytos rinkimų apylinkės, tad balsuoti bus galima arčiau namų. Visgi, jei piliečiai birželio 9-ąją bus išvykę į kitas savivaldybes, balsuoti bus galima bet kurioje apylinkėje. Apylinkės bus atviros 7-20 val. Tačiau balsuojant ne pagal gyvenamąją vietą, gali tekti palaukti, kol bus patikrinta, ar asmuo nebalsavo savo apylinkėje ir tik tada išduotas balsavimo biuletenis.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Europos Parlamento rinkimuose varžose penkiolika partijų ir viena koalicija. Taip pat rinkėjai gali reitinguoti iki penkių kandidatų.

Pastebima, kad kol kas rinkėjų aktyvumas nėra didelis, eilių nėra, todėl dabar galima laisvai atlikti pilietinę pareigą ir į Europos Parlamentą deleguoti labiausiai to vertus politikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sūduvis

sūduvis portretas
Ateiti balsuoti BŪTINA, nes nebalsavusiųjų balsavimo biuletenei atsdurs balsadėžėse su ,,reikalingais,, balsais. Balsuoti reikia taip, kad nei vienas konservas nepapultų į es parlamentą, o ypač reikia braukti reitinguojant komunistą tarybinį laborantą kubilą ir aršią komjaunuolę komunistę juknevičienę, šitų , kaip ir visų konservų, vieta tik politikos mėšlyne.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Mūsiškė Kremliaus šunauja stengiasi iš visų jėgų, kad rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje nepavyktų. Kremlius pageidauja, kad Lietuvoje rinkėjų aktyvumas būtų kuo mažesnis, nes tie Lietuvos avinai balsuoja ne taip kaip reikia.

Rasa

Rasa portretas
Ko taip Juozai susirūpines bėgsi pabalsuoti už eu šaika kad i kara tave idijote pasiustu kad lietuvėle jankiu ir vokiečiu bazėm atiduotu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių