Išjudinta Lietuvos zoologijos sodo rekonstrukcija: gyvūnai gyvens daug erdviau

Paskelbtas Lietuvos zoologijos sodo pastatų ir voljerų statybos darbų pirkimo konkursas, pranešė Aplinkos ministerija.

Pasak ministerijos, netrukus gyvūnams bus atnaujinami arba statomi nauji, didesni pastatai ir voljerai, įrengiamos edukacinės erdvės, laboratorijos ir kita.

„Teko skubiai spręsti paveldėtas užstrigusios rekonstrukcijos problemas ir pagaliau pavyko išjudinti šitą akmenį“, – pranešime sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Ministerijos teigimu, Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas ir kritiškai vėluojantis Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas turėtų būti užbaigtas 2023 metų viduryje, jo vertė – 18,3 mln. eurų.

Tiesa, S. Gentvilas neatmeta, kad projektas gali žlugti, jei nepavyks statybos viešųjų pirkimų konkursas, tokiu atveju tektų grąžinti ES paramą.

Simonas Gentvilas/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

Nurodoma, kad konkretūs statybos darbai turėtų būti pradėti vasaros pradžioje, sudarius sutartį su šių darbų rangovu. Rangovas paaiškės balandžio viduryje, pasibaigus praėjusį penktadienį paskelbtam statybos darbų viešųjų pirkimų konkursui.

Planuojama, kad naujuose voljeruose įsikurs rudieji lokiai ir vilkai, lūšys, ūdros, lapės, kelios beždžionių rūšys, gepardai, stumbrai, kupranugariai, kengūros, korsakai, smulkiosios katės, fazanai ir kt.

Taip pat bus renovuojamas 1954 metais statytas liūtų pastatas. Prie jo jungsis daugiau nei 2 tūkst. kv. metrų užimsiantis egzotariumas – šilumamėgiams gyvūnams skirtas pastatas su edukaciniu centru.

Pasibaigus statyboms, vyks paruošiamieji darbai – bus apželdinama teritorija, įrengiami voljerai ir terariumai, užpildomi didžiuliai akvaterariumai, į naujus namus atvežama ir juose įkurdinama naujų rūšių gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
Auto Kausta jau visko neapzioja....0kitoms firmoms Kauno valdovas uzdirbti neduos.

kaunietis

kaunietis portretas
Įdomiai kalba, "jei nespės, pinigus turės gražinti"... TAI gal dar "patemkime gumą" , o kai liks pusmetis iki lėšų panaudojimo pabaigos...pradėkime planuoti ką ir kaip reiks daryti.... Kas dėl vietos, tai jos ten užtektinai , tik reikia tvarkingai viską sudėlioti [ laisvo ploto apsčiai ] ir...mažiau statyti administracinių statinių.

Kelkit zo sodą į užmiestį, nes per ktu paskaitas per langą d

Kelkit zo sodą į užmiestį, nes per ktu paskaitas per langą d portretas
AHA
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių