Skulptūrų skverelyje prie Menininkų namų – neregėtas vaizdas

Skulptūrų skverelyje V.Putvinskio g. prie Menininkų namų – sujudimas: kertami menkaverčiai krūmokšniai siekiant atidengti tėvo ir sūnaus Antinių skulptūras.

Postūmį šiems darbams davė vandalai, apniokoję Roberto Antinio skulptūrą „Kova“. Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus rūpesčiu žinomo skulptoriaus darbas bus sutvarkytas.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad menkaverčiais krūmokšniais apaugęs kalnas užgožė išskirtinį skulptūrų skverelį, daugelio kauniečių prisiminimuose likusį bohemiškos Kauno bendruomenės mylėta vieta.

Apie šio skvero sutvarkymą kalbėta ne vieną kartą, tačiau prioritetai miesto biudžete buvo dedami vis kitur.

Prieš keletą metų netgi vyko akcija, skirta šiame skverelyje esančioms R.Antinio ir jo tėvo Roberto skulptūroms gelbėti. Jos buvo nuniokotos vandalų, laiko ir gamtos.

Meno kūriniai skverelyje buvo įkurdinti 1977 m.

Menininkai ne vieną kartą apgailestavo, kad sovietmečiu Kauną puošęs originalios formos terasinis skulptūrų skverelis, iškovojus nepriklausomybę, tapo nacionaliniu vandalų taikiniu ir narkomanų prieglauda.

Skverelyje stovi skulptūros: „Kova“, „Dūdorius“, „Atsisveikinimas“, „Motinystė“, „Ateitis“, „Kanklininkas su vaikais“, „Šeima“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
KUO ČIA GIRTIS ??? SENIAI JAU LAIKAS... TĄ APLEISTĄ VIETĄ TVARKYTI...

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
nuims paminkla pastatys koncervatoriams labai prasau jie nusipelne

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Labai gerai ir aplamai Putvinskio gatvė man viena iš mieliausių Kaune , dar būtų šaunu jei nutrintų ar uždažytų vandalų suniokotą 60-to namo sieną , tokiems atsiprašant dailininkams reiktų nagus kapoti už jų ,,meną,, .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių