Pereiti į pagrindinį turinį

Išsklaidė įtarimus dėl Kauno mokesčių inspekcijos vadovo

2016-01-11 14:34
Gintautas Muznikas
Gintautas Muznikas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) buvusiam laikinajam Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (KAVMI) vadovui Gintautui Muznikui priekaištų neturi. Šis sprendimas leidžia jam tikėtis atgauti nebe laikinojo, o nuolatinio vadovo pareigas, į kurias šiuo metu pretenduoja dar du kandidatai.

VTEK nagrinėjo, ar G.Muznikas, dalyvaudamas vasarą vykusioje koncerno "Vikonda" jubiliejaus šventėje, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, nes inspekcija tyrė kelių šio koncerno įmonių veiklą.

Visuomenėje ir žiniasklaidoje pasigirdus įvairių tokio vizito vertinimų, VMI vadovai kreipėsi į etikos sargus, o tuomet laikinai KAVMI vadovavęs G.Muznikas savo noru pasitraukė iš šių pareigų. Jam buvo pavesta kuruoti inspekcijos veiklos sritis, nesusijusias su mokesčių mokėtojų kontrole.

Vadovo pareigas vietoj jo pradėjo eiti Kauno VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Praėjusią savaitę savo išvadas pateikusi VTEK pareiškė pritarianti KAVMI atlikto tarnybinio nusižengimo tyrimo išvadai, kad G.Muznikas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų nepažeidė, tad savarankiško tyrimo nesiims.

"KAVMI atlikto tarnybinio nusižengimo tyrimo išvadoje nurodyta, kad nei G.Muznikas, nei jo sutuoktinė nėra "Vikonda" koncerno kontroliuojamų įmonių akcininkai, o Kauno apskrities VMI viršininko pavaduotojas, vykdydamas viršininko funkcijas, nei tiesiogiai, nei netiesiogiai nedalyvavo priimant su "Vikonda" koncerno įmonių grupei priklausančių įmonių patikrinimu bei tyrimu susijusius sprendimus", – teigiama VTEK išvadoje. Dokumente taip pat konstatuotajama, kad "vien tai, kad G. Muzniko šeima gyvena Kėdainiuose ir dalyvavo minėto koncerno organizuotoje nemokamoje 25 metų jubiliejaus šventėje, nesukelia pagrindo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimui".

G.Muznikas dalyvauja VMI paskelbtame konkurse tapti nuolatiniu Kauno apskrities VMI vadovu. Kaip teigė VMI komunikacijos vadovas Darius Buta, nugalėtojas turėtų paaiškėti dar sausį.

"Pagrindinis iššūkis naujajam vadovui bus VMI veiklos efektyvinimas diegiant išmaniąsias mokesčių administravimo sistemas", – "Kauno dienai" yra teigęs G.Muznikas. Kas yra kiti kandidatai, ar jie yra kauniečiai, VMI neatskleidė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų