Išsvajota KJG pradinė mokykla Kauno senamiestyje – visapusiškos asmenybės puoselėjimui

  • Teksto dydis:

Kartu su atgimstančia gamta Kauno jėzuitų gimnazija viltingai džiūgauja besipildančia savo ilgamete svajone turėti pradinę mokyklą – galimybe mažuosius piliečius ugdyti jėzuitiška dvasia nuo pirmųjų klasių.

Pradinės klasės KJG – ne naujiena

1991 m. vos atsikūrusi Kauno jėzuitų mokykla teikė tiek pradinį, tiek vidurinį išsilavinimą. Vėliau, mokyklai tapus gimnazija ir jai plečiantis, pritrūko patalpų, tad buvo nuspręsta nebetęsti pradinio ugdymo. Tačiau svajonė turėti pradines klases gyvavo visada ir bendruomenė nuosekliai dėjo pastangas, kad pradinės mokyklos vizija būtų įgyvendinta. Noras sugrąžinti pradinukus į KJG dar labiau sustiprėjo, kai 2020 m. buvo apklausta bendruomenė ir paaiškėjo, kad poreikis tam yra didelis.

Tarptautinė patirtis, ilgametės ugdymo tradicijos

„Džiaugiamės galėdami pranešti, jog jau nuo šio rudens prie gimnazijos laukiame prisijungiančių 40 pradinukų, kurie sudarys dvi pirmąsias klases“, – teigia KJG direktorius kun. Aldonas Gudaitis.

Gimnazija, būdama tarptautinio Jėzuitų tinklo nare, turėdama ilgametes tradicijas ir ugdymo procese nuosekliai taikydama jėzuitų pedagogiką, naujus bendruomenės narius lavins pagal individualų holistinį metodą – pritaikant kontekstualaus, reflektyvaus, patirtinio, vertybinio ir transformatyvaus ugdymo nuostatas. Tai leis mažiesiems mokinukams gauti ne tik žinių, bet ir patirties, padės jiems tą patirtį reflektuoti, drąsins imtis veiksmų, skatins atsižvelgti į juos supančią aplinką (kontekstą) ir kaskart kvies įsivertinti padarytą pažangą.

Dar vienas iš KJG pradinių klasių pranašumų yra tai, jog čia pradinukai bus mokomi atsižvelgiant į Lietuvos pradinio ugdymo bendrąją programą, papildant ją Pearson Edexcel iPrimary programos elementais ir sutvirtinant jėzuitiško ugdymo principais. Rūpestis mažuoju mokinuku nesibaigs su išdėstytu privalomu ugdymo turiniu, bet tęsis smagiose pasirenkamose veiklose – meno, sveikos gyvensenos, projektavimo, eksperimentų ir kituose užsiėmimuose, suteikiant individualią pagalbą patiriantiems mokymosi sunkumų.

Stiprios asmenybės lavinimas – nuo pirmųjų dienų

Holistinis ugdymas KJG remiasi penkiomis vertybinėmis kolonomis – intelektualumu, dvasingumu, kūrybiškumu, bendruomeniškumu ir sportiškumu. Šiomis kolonomis savo ateitį grindžiantis žmogus tampa visapusiška, stipria ir atvira pasauliui asmenybe. Ignaciškasis siekis rasti Dievą visuose dalykuose drąsins pradinukus kelti įvairius klausimus, kvies ieškoti tiesos, padės jiems tapti mylinčiais ir tikinčiais žmonėmis.

Kauno jėzuitų gimnazijos nuotr.

Tapti teisingu, atsakingu, gebančiu tarnauti kitiems žmogumi padeda neišdildomą patirtį teikiančios KJG iniciatyvos. Pradinukai patys patirs tokias KJG veiklas kaip Cura personalis diena (lot. rūpestis asmeniu), Mag+s diena, Bendruomenės diena, dvasinės rekolekcijos, įvairios stovyklos, šventės ir renginiai. KJG didžiuojasi, kad sklandus šių iniciatyvų įgyvendinimas buvo užtikrintas net ir dirbant bei mokantis nuotoliniu būdu.

Unikalioje Kauno senamiesčio vietoje, visai šalia Nemuno ir Neries santakos, besimokysiantys jaunieji jėzuitų mokinukai bus kviečiami tapti sveiki, aktyvūs ir darnūs. Šiuos įgūdžius jiems padės lavinti sveikos gyvensenos užsiėmimai, judriosios pertraukos, aktyvi veikla lauke, pažintiniai žygiai, varžybos ir turnyrai.

KJG pradinės klasės – išmintingas tėvų pasirinkimas

Mokytis KJG pradinėje – išmintingas ir strategiškas sprendimas. Pradines klases KJG baigęs mokinys drąsiai jausis stodamas į gimnazijos penktąją klasę arba rinksis Pre–IB (pasirengimo Tarptautiniam bakalaureatui) programą, kurią vėliau galės tęsti ir devintoje (I-oje gimnazinėje) klasėje. Pabaigę KJG pagrindinio ugdymo ar Tarptautinio bakalaureato programas mokiniai tampa puikūs kandidatai į geriausius Lietuvos ar užsienio universitetus.

Kauno jėzuitų gimnazijos nuotr.

Besipildanti KJG svajonė atverti duris pradinukams užtikrins galimybę užauginti jauną žmogų vertybiškai stiprų, atvirą, savo žiniomis gebantį kurti geresnį pasaulį. Jėzuitai įsitikinę, kad visi esame gimę kilnesniems tikslams  ir šūkiu Ad majora natus sum pasitinka visus, norinčius mokytis KJG.

Norintys sužinoti daugiau informaciją apie KJG pradines klases suras Kauno jėzuitų gimnazijos svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Kazin kodėl nerašo kad kokias 5k reiks atsegt kaip minimumuz metus, nors mokykla rodos valstybinė.....

KKiK

KKiK portretas
Griežtai religinio dresavimo mokykla ugdys visapusiškas asmenybes. Nu nu. Patys įdomu tiki tuo ką rašo?

Vadinasi

Vadinasi portretas
įstoti į penktą klasę baigus kitą pradinę bus praktiškai nerealu...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių