J. Timberlake'as užkariavo Kauno viešbučius: išaugusios kainos atskleidė problemą

Praėjusios savaitės pradžioje buvo paskelbta, kad popmuzikos žvaigždė Justinas Timberlake'as surengs koncertą Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Ši žinia ne tik sukėlė ažiotažą tarp muzikos gerbėjų, bet ir smarkiai paveikė Kauno viešbučių bei trumpalaikės nuomos rinką. Tačiau Vilniaus viešbučiai kol kas neturi kuo džiaugtis. 

Laikinosios sostinės senamiestyje įsikūrusio viešbučio „Daugirdas“ vadovės Ingridos Gustienės teigimu, jau pirmosiomis dienomis prasidėjo rezervacijų užklausos.

„Užklausų gavome daug. Šiuo metu jau nebeturime laisvų vietų, nes viešbutis yra preliminariai rezervuotas vienos iš turizmo agentūrų“, – teigė pašnekovė.

Tiesa, sostinė užimtumu negali pasidžiaugti. „AirInn“ generalinis direktorius Aleksandras Gribojedovas LNK.LT portalui patikino, kad Vilnius pagyvėjimo nejaučia.

„Atvirai kalbant, šiuo metu nepastebime ir neturime didelių lūkesčių, kad tai reikšmingai paveiks Vilniaus viešbučių užimtumą. Šią vasarą Kauno stadione vyko du didelio masto koncertai, dėl kurių tikėjomės pritraukti daug svečių iš kaimyninių šalių, tačiau realybė buvo tokia, kad tos dienos nesiskyrė nuo įprastų“, – pasakojo A. Gribojedovas.

Rugsėjo 30 d. duomenimis, trumpalaikės nuomos platformoje Booking.com Kaune liko tik 16 proc. laisvų apgyvendinimo vietų. Apytiksliai šiame mieste galima rasti iš viso 650 nakvynės vietų, o dabar – 104. Žemiausios kainos vienai nakčiai dviem asmenims prasideda nuo 45 eurų ir kyla iki 1 tūkst. 74 eurų.

Booking.com svetainės nuotr.

Kainų pokyčiai

Kalbant apie kainų politiką, viešbučiai dažnai jas koreguoja atsižvelgdami į paklausą. Viešbučio „Daugirdas“ vadovė tvirtino, kad kainos koncerto metu bus šiek tiek aukštesnės nei įprastai. 

„Planuojama, kad kaina bus aukštesnė nei įprastai, bet tikrai ne didesnė nei tuo metu rinkoje“, – aiškino I. Gustienė.

„Pavyzdžiui, Ritos Oros koncerto metu kainos pakilo apie 20 proc., tai lėmė keli veiksniai: sezonas, vykusios konferencijos ir keli mažesni renginiai. Vis dėlto, rinkos kainų šuolis labiausiai pasijuto per „Rammstein“ koncertą, kai kainos išaugo apie 300 proc.“, – skaičiais dalijosi „AirInn“ generalinis direktorius.

„Kaunas In“ atstovė pripažįsta, jog priimti visus norinčius svečius – tikras iššūkis.

„Akivaizdu, kad dabartinė apgyvendinimo paslaugų pasiūla Kaune tokio masto renginių poreikių pilnai atliepti negali, bet jei tokių renginių daugės, tikimės, atsiras motyvacija rinkoje įsitvirtinti ir naujiems žaidėjams“, – vylėsi „Kaunas In“ turizmo ir rinkodaros skyriaus vadovė Agnė Kriaučiūnienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ankstesnė praktika

Kaunas jau turi patirties organizuojant tokius renginius. Pasak miesto atstovų, infrastruktūra yra pritaikyta priimti pasaulinio lygio žvaigždes ir jų gerbėjus.

„Su kiekvienu dideliu renginiu pildosi tiek gerų praktikų archyvas, tiek ir pamokos, ką galėtume padaryti dar geriau. Kai vyksta toks renginys, švenčia visas miestas – tuo ypač įsitikinome po Edo Sheerano ir Jessicos Shy koncertų“, – džiaugėsi „Kaunas In“ Turizmo ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Kad svečiai galėtų mėgautis ne tik koncertu, bet ir pačiu Kaunu, pasak A. Kriaučiūnienės, ruošiami specialūs pasiūlymai, skirti ilgiau pasilikti mieste ir aplankyti įvairius traukos objektus. Tam taip pat bus užtikrintas sklandus judėjimas miesto transportu, o barų ir restoranų darbo valandos bus prailgintos.

„J. Timberlake'o koncertas bus ne vienintelis – fanai gali rinktis tiek Taliną, tiek ir Varšuvą. Visgi apie 10 tūkst. užsienio svečių, kurie apsilankys Kaune, galėtų būti gana realus skaičius. Tikrai išnaudosime šią galimybę pritraukti svečius į Kauną iš kaimyninių šalių“, – akcentavo „Kaunas In“ atstovė.

Skelbiama, kad bilietų kaina į J. Timberlake koncertą Lietuvoje svyravo nuo 90,5 iki 295,5 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai ko

tai ko portretas
jus vis verkiat kad blogai gyventi lietuvoje, jeigu mokat tokias kainas uz kazkokio apsepusio dainorelio pasirodyma ir dar viesbucio nakvyne po 500 euru uz nakti, tai ir UK tokias kainas mazai kas moka, o cia visi pasalpiniai ale verziasi pasitusint, paskui sausa baranka rausit iki kitos pasalpos

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Broileris galėtu savo viloje playboy vakarėlį padaryt vietos daug sena višta palit LT o ten vakarės super

kaunietis

kaunietis portretas
Truputuką "neneša"... Koncas Kaune, o rašo apie...Vilniaus viešbučių apgyvendinimą ??? Na gerai, minite miesto,kur vyks renginys ,apgyvendinimo reikalus. Tai gal toliau aiškinkites kokie reikalai yra arčiau,kur tikėtina apsigyventų atvykėliai [pvz.,Birštonas, Jonava, Kėdainiai...] ??? O dabar...renginys vyktų Kretingoje ar Gargžduose, tai rašytumėm ne apie Klaipėdos apgyvendinimo reikalus,o sostapilį...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių