Jaunieji šalies talentai pasirinko KTU: studijuos net 226 šimtukininkai

  • Teksto dydis:

Nors vis dar manoma, kad talentingiausi abiturientai renkasi užsienio šalių universitetus, tačiau tai – mitas, kurį sėkmingai paneigė būsimi Kauno technologijos universiteto (KTU) pirmakursiai.

Tarp iš visos Lietuvos studijuoti į KTU atvyksiančių šimtukininkų – po vieną įvertintą penkiais ir keturiais, ir net aštuoni įvertinti trimis šimtukais.

Iš viso neseniai pasibaigusio pagrindinio priėmimo metu KTU sutartis pasirašė net 226 šimtukininkai. Įspūdingiausiais rezultatais pasižymėję pretendentai pasirinko Programų sistemų, Taikomosios matematikos, Cheminių technologijų ir inžinerijos, Atsinaujinančiosios energetikos studijų programas.

Geri atsiliepimai

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientas Edvinas Juozapaitis tapo šio miesto pasididžiavimu. Vaikinas laikė šešis brandos egzaminus ir net penki iš jų įvertinti 100 balų.

Būsimas KTU studentas ilgai svarstė, kurį Lietuvos universitetą pasirinkti, o galutinį jo sprendimą nulėmė atsiliepimai apie studijų kokybę, šiuolaikiškas universiteto požiūris bei dėstytojų kompetentingumas.

„Pasirinkta studijų programa KTU atrodė artimesnė mano lūkesčiams nei kitur“, – tvirtina E. Juozapaitis.

Pasirinkti tinkamą studijų programą nėra lengva užduotis, ypač, kai dauguma dalykų sekasi puikiai. Pasak būsimo studento, sunku iškelti vieną dalyką aukščiau kitų. Po ilgų svarstymų, jaunuolis pasirinko taikomąją matematiką.

„Iš pradžių turėjau tris taikinius: matematiką, gamtos mokslus (chemiją arba fiziką) ir informatiką. Nusprendžiau, kad be matematinio mąstymo negebėčiau nei fizikos, nei chemijos, nei informatikos, ir visada matematiką mėgau labiausiai“, – teigė jis.

Tomas Vainoris, laikęs penkis egzaminus ir gavęs keturis šimtukus, džiaugiasi, kad stulbinamus rezultatus pasiekė atokioje Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje Šilalės rajone.

Jau devintoje klasėje vaikinas žinojo, kad nori studijuoti programų sistemas, tačiau klausimas, kurį universitetą pasirinkti, jam nedavė ramybės. Net ir patys gabiausi susiduria su iššūkiais besirinkdami tinkamiausią studijų vietą, mat universitetas tampa antraisiais namais.

„Apie KTU sulaukiau daug gerų atsiliepimų ir, manau, kad pasirinkta studijų programa gerai paruoš ateičiai”, – pasakoja abiturientas.

Matematikos užduotis sprendė dar darželyje

Abu pašnekovai jau nuo pat vaikystės skirdavo daugiau dėmesio mokslams nei jų bendraamžiai.

„Dar darželyje, kol kiti žaidė su žaislais, prašiau auklėtojos man sugalvoti matematikos užduočių, paprastos sudėties ir atimties su skaičiais iki 10“, – pasakoja E. Juozapaitis.

Šimtukus Edvinas gavo iš anglų kalbos, matematikos, informatikos, fizikos ir chemijos egzaminų, o lietuvių kalbos ir literatūros egzamine buvo įvertintas 71 balu.

Jaunasis žemaitis ketverius metus nuolat dalyvavo įvairiose olimpiadose, tad egzaminai jam neatnešė staigmenų. Žinoma, teko daug dirbti, bet pripratusiam prie nuolatinio darbo vaikinui dvylikta klasė nesukėlė papildomų iššūkių.

„Egzaminas nuo olimpiados skiriasi mažai. Kiekvienoje gimnazijos klasėje ruošiausi tų dalykų olimpiadoms, kurių egzaminus laikiau, – teigia E. Juozapaitis. – Per tiek laiko iki egzaminų tie dalykai pasidarė visiškai aiškūs, todėl dvylikta klasė nebuvo intensyvesnė už praėjusias.“

Būsimam KTU studentui T. Vainoriui pasiruošimas egzaminams taip pat nepasirodė sunkus.

„Intensyviausiai ruošiausi dieną prieš egzaminą, kad užtvirtinčiau visas per ilgus metus įgytas žinias”, – pasakoja programavimą nuo rugsėjo studijuosiantis Tomas.

Kaunas – arčiau namų

Būsimi KTU studentai džiaugiasi, kad studijuos Kaune – šis miestas arčiau namų, o KTU studentams atsiveria daugybė galimybių įvairioms veikloms. Nuo pirmųjų dienų pradedamas kurti įspūdingas CV būsimai karjerai, sprendžiamos verslo pateikiamos konkrečios užduotys ir mezgami naudingi kontaktai, studentai kviečiami puoselėti savo talentus ir hobius.

Patys pažangiausi studentai kviečiami dalyvauti KTU „Gifted” talentų ugdymo programoje, visiems rekomenduojama išnaudoti mentorystės privalumus – 700 dėstytojų, tyrėjų, verslo atstovų yra KTU mentoriai visiems studentiško gyvenimo atvejams, nuo pirmųjų dienų universitete iki karjeros pasirinkimo.

Iš viso per abu pagrindinio priėmimo I ir II etapus į KTU buvo pakviesta studijuoti 1 487 stojantieji, iš kurių sutiko studijuoti ir sutartis pasirašė 1 341 asmenys. Pagrindiniame etape studijas KTU pasirinko ir nuo šio rudens mokslus universitete pradės 1 168 asmenys, gavę valstybės finansuojamas studijų vietas. Dar 173 asmenys studijuos valstybės nefinansuojamose studijų vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
...ir aš į Kauną "atėjau"... Kodėl čia , o ne sostinėje / Buvo daug priežasčių . Kelios svarbesnės, tai gražus ir ...mažesnis miestas nei Vilnius, mažesni transporto kamščiai, nuvykimas į bet kurią šalies vietą [ ir pajūrį...] arčiau, mokslo kokybė vienoda ar net geresnė nei Vilniuje [ ten gal universitetas reitinge tik pirmas , o toliau trejetuke antrasis miestas], žmonės Kaune draugiškesni , ne tokie atsiskyrę-pasipūtę, ...krepšinis geriausias...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių