Jonines pradėjusį švęsti Kauną užklupo škvalas

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą kauniečiai tikėjosi smagiai atšvęsti Jonines. Jie rinkosi į atnaujintą Santakos parką. Tačiau linksmybes teko nutraukti dėl prasidėjusio škvalo. 

Žmonės ėmė skirstytis iš Santakos parko.

Po 21 val. Kaune ėmė niauktis, o vėliau ir visai sutemo. Apie 21.30 val. Aleksote buvusi moteris teigė, kad stiprus vėjas pusto smėlį.

Netrukus pradėjo lyti, griaudėti, pasidarė tamsu, kaip naktį.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pranešė, kad dėl smarkaus lietaus Romainių gyventojai liko be elektros. Gali būti, kad ir kitose miesto vietose gyventojai susiduria su panašiomis problemomis.

Hidrometeorologijos tarnyba šiandien buvo pranešusi, kad Lietuvoje trečiadienį prasidės stipri audra. Jos duomenimis, daug kur numatomos liūtys su perkūnija, vietomis – smarkios ir su kruša.

Gali kilti škvalas, kai vėjo stiprumas sieks 15-20 m/s, gūsiai – iki 25 m/s.

Audra tęsis ir ketvirtadienio nakties pirmojoje pusėje.

Meteo.lt pranešė, kad remiantis naujausia informacija audros debesis artinasi prie Kauno. Judėjęs link sostinės greitai pradėjo gesti, todėl neteko savo energijos. Dar kitas audros židinys šiuo metu juda per Kaliningrado sritį link Žemaitijos.

 

 

Birželio 24-os naktį daug kur prognozuojami trumpi lietūs, perkūnija. Vietomis lis smarkiai. Kai kur kils škvalas, galima kruša. Žemiausia temperatūra 15–20 laipsnių. Dieną daug kur trumpi lietūs su perkūnija.

Rytiniuose rajonuose kai kur lis smarkiai, galima kruša, škvalas. Vėjas besikeičiančios krypties, 6–11 m/s, per škvalą 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 26–31, vakariniame šalies pakraštyje 23–25 laipsniai.

Birželio 25 d. daug kur trumpi lietūs, perkūnija, vietomis lis smarkiai. Vėjas besikeičiančios krypties, 5–10 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 14–19, dieną 24–29 laipsniai.

Birželio 26-os naktį daug kur, dieną vietomis trumpai palis, perkūnija. Temperatūra naktį 14–19, dieną 22–27 laipsniai.

Birželio 27-os dieną pietvakariniuose rajonuose trumpai su perkūnija palis. Naktį vietomis rūkas. Temperatūra naktį 12–17, dieną 21–26 laipsniai.

Birželio 28 d. vietomis trumpas lietus, galima perkūnija. Temperatūra naktį 10–15, dieną 20–25 laipsniai.


Šiame straipsnyje: kaunasŠkvalaslietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiekvienas škvalas

kiekvienas škvalas portretas
po rašinį. Nors škvalai jau seniai tapo mūsų kasdienybe.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Žaliakalnyje buvo škvalas ir liūtis, ir žaibai su perkūnija. Kas nepastebėjo, jau buvo gerai jonines pašventę.

Anonimas

Anonimas portretas
Čia Dundulis seimo ydarams savo valią pareiškė...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių