Išsikėlėme, mūsų požiūriu, sunkiai įveikiamą uždavinį – ar įmanoma penkių žmonių kompanijai smagiai praleisti tradicinį Joninių vakarą nepersivalgant ir nebadmiriaujant?
Nusprendėme dviračio neišradinėti, bet pasirinkti tai, ką šiai šventei jau daugelį metų mėgsta rinktis daugelis lietuvių – ant žarijų keptus šašlykus, tradicinius garnyrus, padažą, gėrimą ir desertą.
Reikalingų produktų patraukėme į didžiausią mieste Kauno turgų, įsikūrusį prekybos miestelyje „Urmas“.
Pasak dietologų, 200 g mėsos visiškai pakanka vienam žmogui kartą pavalgyti, tad penkiems žmonėms imame 1 kg puikios kiaulienos mentės be odos ir kaulo už 2,8 euro. Garnyrui – 500 g ryžių pakeliuose už 1 eurą ir po 1 kg puikiai prie šašlykų tinkančių pomidorų (1 euras) bei agurkų (0,7 euro), kuriuos pagardinsime šviežiais kvapiais krapais (100 g – 0,35 euro).
Kokie šašlykai be tradicinio pomidorų padažo? Imame indelį už 0,9 euro. Atsigaivinti – 1,5 l gazuoto mineralinio vandens (0,39 euro).
Ar gali būti geresnis desertas vasaros šventei nei kvapios prinokusios braškės? Turbūt ne – imame 1 kg už 1,7 euro, o paįvairinti – 2 kg sveriantį arbūzą (1,6 euro).
Iš viso susidarė vos kiek daugiau nei 10 eurų, o turime visai smagų, tradicinį, bet kartu ir vasariškai elegantišką Joninių stalą. Tokių vaišių tikrai pakaks pasisotinti, kartu tai bus ir puiki proga neužsisėdėti prie stalo, neapsunkti, išbandyti įvairius tradicinius bei šiuolaikinius žaidimus, aktyviai pajudėti, na ir, žinoma, rasti paparčio žiedą!
Naujausi komentarai