Pereiti į pagrindinį turinį

Ką kauniečiams atneš 2011-ieji? Pagaliau pastatys areną

2011-01-03 12:53
Ką kauniečiams atneš 2011-ieji? Pagaliau pastatys areną
Ką kauniečiams atneš 2011-ieji? Pagaliau pastatys areną / Tomo Raginos nuotr.

"Kauno diena" tęsia tradiciją: dienraščio žurnalistai, kaip ir kasmet, gruodžio 31-ąją reziumuoja, kokie Kaunui ir kauniečiams buvo besibaigiantys ir kokie bus ateinantys metai.

Prieš metus "Kauno diena" buvo įsitikinusi, kad šiais metais Žalgirio arenos statyba bus baigta. Neabejojome, kad Andriaus Kubiliaus konservatoriai neleis apsijuokti Andriaus Kupčinsko konservatoriams, tačiau neįvertinome, kad "Vėtrūna" nėra konservatorių filialas. Dabartiniams miesto vadovams arenos atidarymo surengti iki savivaldybės rinkimų nepavyks, tačiau rūmų statyba kitais metais tikrai bus baigta, nepaisant rinkimų baigties.

Priešingu atveju šalis patirtų neregėto dydžio tarptautinę gėdą, nes nepastatytų ne eilinės sporto salės, o šiuo metu jau moderniausia Europoje krikštijamos arenos, kurioje ateinančių metų rugsėjį nuspręsta surengti Europos vyrų krepšinio čempionato finalinį etapą.

Žinoma dalis miesto valdžios planų gali pasikeisti, jei rinkimus laimės kitos politinės jėgos, tačiau jos tikrai nedrįs žlugdyti čempionato. To jiems neatleistų net ir patys pakančiausi rinkėjai.

Beje, rinkimus galinčioms laimėti kitoms jėgoms, gali tekti laimė pjauti ne tik dabartinės, bet ir ankstesnių kadencijų valdžių pasėtą derlių. Akivaizdu, kad šie metai Kauno savivaldybei buvo neįgyvendintų pažadų metai, kuriuos gali pavykti įgyvendinti ateinančiaisiais. Pavyzdžiui, kitais metais turi prasidėti A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija. Skeptikai gali sakyti, kad rekonstrukcija be rezultatų žadama nuo 2003 m., o savivaldybės klerkai dievagojosi, kad darbų iš esmės bus imtasi šiemet, tačiau valdininkai dar niekada nebuvo taip stipriai priremti prie sienos, nes gresia prarasti milijonus.

Nemažą dalį rekonstrukcijai reikalingų lėšų žada skirti ES. Lėšas privaloma panaudoti iki 2013 m. Planuojama, kad viso prospekto rekonstrukcija galėtų užtrukti iki dvejų metų, todėl delsti nebeįmanoma. Dėl tos pačios priežasties greičiausiai pajudės ir Parodos bei K.Petrausko gatvių rekonstrukcijos. Jos užtruks trumpiau nei A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija, tačiau laikas tiksi ir lemiamas metas artėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų