Ką rodo alkotesteriai – neaišku? Klaida vos nesugriovė pareigūno karjeros

  • Teksto dydis:

Dėl klaidingų alkotesterio rodmenų nuo darbo nušalintas Pravieniškių specialistas po kurio laiko grąžintas į tarnybą. Įvykusi apmaudi klaida vos nesugriovė pareigūno gyvenimo, įsitikinę profsąjungos atstovai.

Pravieniškių pataisos namuose dėl netikslių alkotesterio rodmenų, 2-ojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus jaunesnysis specialistas buvo neribotam laikui nušalintas nuo tarnybos, tačiau po nepilno mėnesio šios įstaigos vadovybei teko pareigūną grąžinti į tarnybą. Negana to, sumokėti darbo užmokestį už laikotarpį, kai jis buvo nušalintas.

Pasak  Lietuvos  Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko Kęstučio Pauliuko,  nors įstaigos vadovybė  grąžino pareigūną į darbą, atsiprašymo jis nesulaukė.

„Mano nuomone, įstaigos vadovybė turėtų pareigūno atsiprašyti. Tai nebuvo atvejis, kai pareigūnui girtumas tikrintas akivaizdžiai matant, kad jis neblaivus. Labai apmaudu, kad neįsiklausoma į tai, ką sako pareigūnai ir nepagrįstai dažnai jais netikima. Laimė, kad šiuo atveju pareigūnas pareikalavo kraujo tyrimo laboratorijoje. Jei nebūtų išdrįsęs paprašyti jį atlikti, šiandien jis jau būtų gatvėje su negarbingu įrašu darbo istorijoje ir suteršta reputacija“, – sakė K.Pauliukas.

Šiuo atveju pareigūno kraujyje alkoholio visiškai nerasta.

Profesinės sąjungos pirmininko nuomone, situaciją lėmė netikslius duomenis rodantis alkotesteris. Jo rodmenys kartojant tyrimą tik didėjo.

„Išgėrusiam žmogui, kuriam nustatytas didesnis nei 1 prom. girtumas, po nepilnų dviejų valandų, pareigūnų atlydėtam į kraujo tyrimo laboratoriją, alkoholis nebūtų išgaravęs. Šiuo atveju pareigūno kraujyje alkoholio visiškai nerasta“, – K.Pauliukas.

Anot jo, įstaigos vadovybė turi užtikrinti tvarką ir gali rengti pareigūnų patikrinimus, taip pat ir blaivumo, tačiau tai turėtų daryti naudodami tiksliai ir gerai veikiančius alkotesterius, nes minėta istorija parodė, kaip paprasta sugriauti žmogaus gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuovokus

nuovokus portretas
nu jau tikrai,,,nera korupcijos,,,teisine valstybe,,ai dar tiesa mes dar ir nepriklausomi...

Vair.

Vair. portretas
Jeigu alkotesteriai netikslūs tai kaip matuoja vairuotojų blaivumą.??? Kiek žmonių gyvenimų sugriovė,kiek materialinių nuostolių padare bausdami ir baudas skirdami,labai įdomu.Užtai žmonės nenori matuotis.Tai ką,reikės ieškoti teisybės.

Tukstanciai

Tukstanciai portretas
liudijimu apie policininku "pareguliuotus" alkotesterius! Ir - tyla,kaip faraono kapavieteje! Nors juk pripazinkime atvirai : kas tiki,kad pagaunama vairuojanti moteriske su 5 promilemis!? Juk ji jau butu reanimacijoje,jei ne blogiau...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių