Kačerginės gyventojai sunerimę dėl planų kirsti miškus

  • Teksto dydis:

Į Kauno rajono savivaldybę kreipėsi Kačerginės seniūnijos gyventojai, kurie išreiškė nuogąstavimus dėl kurortinės teritorijos statusą turinčiame miestelyje vykstančių procesų. Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas dėl to jau kreipėsi į atitinkamas institucijas.

Savo poziciją dėl susidariusios situacijos V. makūnas išreiškė socialiniame tinkle „Facebook“.

Teigiama, kad labiausiai nerimą Kačerginės gyventojams kelia Ežerėlio girininkijoje vykdomų brandaus miško kirtimų. 

Esą bendruomenei apie tokius veiksmus pranešta nebuvo.

„Minėtuose miškuose driekiasi lankytojų pamėgtos pėsčiųjų trasos, veikia Kačerginės tapatybės ženklais tapusios poilsiavietės „Apuokynė“ ir „Barsukynė“, – savo įraše rašė V. Makūnas.

Kitas smūgis Kačerginės gyventojams – žinią apie uždaromą LSMU Kauno ligoninės vaikų reabilitacijos skyrių „Žibutė“.

Nuogastaujama, kad toje vietoje, kur stovėjo reabilitacijos skyrius, iškils nauji kotedžai. Siekiant išsaugoti „Žibutę“ gyventojai rinko parašus.

Nuoširdžiai prašau Jūsų užtikrinti, kad Kauno rajono kurortinė teritorija būtų apsaugota nuo neapgalvotų veiksmų, galinčių jai padaryti nepataisomos žalos.

„Veikiantys LR teisės aktai reikalauja, kad kurortuose ir kurortinėse teritorijose būtų itin atsakingai saugomi ir tausojami gamtos ištekliai, užtikrinamos medicinos paslaugos, kuriama sveikatai palanki aplinka“, – užtikrino V. Makūnas.

Teigiama, kad Kauno rajono savivaldybė per keletą metų daug investavo į Kulautuvos, Kačerginės ir dalies Zapyškio kurortinę teritoriją: įrengti dviračių takai, prieplaukos, tvarkomi paveldo objektai, gatvių infrastruktūra.

„Esame suplanavę daug darbų ateičiai. Savivaldybė yra pasirengusi perimti Kačerginės „Žibutės“ sanatoriją ir pritaikyti ją visuomenės poreikiams“, – tikino V. Makūnas.

Politikas sakė, kad Kauno rajono kurortinė teritorija yra viena perspektyviausių šalyje. 

„Nuoširdžiai prašau Jūsų užtikrinti, kad Kauno rajono kurortinė teritorija būtų apsaugota nuo neapgalvotų veiksmų, galinčių jai padaryti nepataisomos žalos“, – tokiais žodžiais savo pasisakymą užbaigė V. Makūnas.

V. Makūnas taip pat prašo, kad būtų užtikrintas tolesnis teritorijos vystymas, o gyventojams užtikrintos prieinamos paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Ne tik vietiniams gyventojams graudu ir Kaunieciai nerimauja, nes buvo puikus gamtos prieglobstis. Kaunas isvis laukyme padarytas..

Pavydas bambą gaužia ir tiek.

 Pavydas bambą gaužia ir tiek. portretas
Kaip visada , kur mes gyvename, kitų nepriimsime ,. Man gerai...daugiau neapžioju ir kitiems neleisiu.... labai apmaudu... kad vaikų sanatorijos vietoje gyvens žmonės ... Nors ...Sanatorijos patalpos jau pasenusios,Pavydas yra šlykštus reikalas,

Anonimas

Anonimas portretas
PAGARBA IKEA MONSTRAMS... neliks ir klumpėms medžių.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių