Kai kuriems paaugliams karantinas – eilinės atostogos be apribojimų?

  • Teksto dydis:

Mažų vaikų užimtumu karantino metu pasirūpina suaugusieji, tačiau vyresnius, panašu, sunku sukontroliuoti, kad jie laikytųsi šiuo metu taikomų elgesio apribojimų ir nurodymų.

„Karantinas Medvėgalio gatvėje“, – nuotrauką, kurioje matyti dešimties nuobodžiaujančių jaunų žmonių būrys, trečiadienį aprašė  gyventoja ir paviešino  Aukštųjų Šančių bendruomenės viešoje feisbuko grupėje.

Vieni paaugliai stoviniuoja vienas šalia kito, kiti – greta sėdi. Tik vienas atitolęs saugiu atstumu, tačiau ir tai gal tik sutapimas tą minutę, kai buvo daryta nuotrauka.

Paskelbus karantiną įvairaus amžiaus žmonių susibūrimų  viešose erdvėse buvo galima pamatyti begalę. Tad dar praėjusią savaitę nurodyta, kad žmonės turi vaikščioti, būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, o vaikų žaidimų aikštelėse – žaisti tik vienos šeimos vaikai.

Parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankantieji įpareigoti laikytis didesnio nei 2 metrų atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Šią savaitę nurodyta atvirose vietose būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus tos pačios šeimos narius.

Kaunietės užfiksuotoje akimirkoje Medvėgalio gatvėje – nieko panašaus į minėtus įpareigojimus.

Per tokius dar ilgai po to teks karantine sėdėti.

„Jei dar kartą pamatysite, skambinkite [policijai, – aut.past.], net nedvejokite. Per tokius dar ilgai po to teks karantine sėdėti“, – ragino vienas kitą bendruomenės nariai saugotis vieni kitiems ir pranešti institucijoms, kad saugaus elgesio paisytų ir kiti.

Lietuvos policija pateikia skaičius per dieną sulaukianti kelių šimtų pranešimų apie karantino sąlygų nesilaikymo. Tarp nusižengusiųjų – ne tik nepilnamečiai, bet ir subrendę žmonės. Antai jonaviškis Andrius Lobovas viešai skelbėsi ir karantino metu darąs tatuiruotes, ir piktinosi sulaukęs policijos pareigūnės skambučio, įspėjančio, kad elgtis draudžiama.

Iki trečiadienio pavakario Lietuvoje buvo užfiksuoti keturi mirties nuo koronaviruso atvejai ir 255 susirgimai koronavirusu.  

Šiandien karantinas pratęstas iki balandžio 13-osios, tai yra, iki antrosios šv. Velykų dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Policijai svarbeuse trikojai pastatei ir lauki pazeidejo ir be vargo

tonis

tonis portretas
Kiekvieną vakarą Šilainiuose prie Baltų pr.37 namo susirenka paauglių nuo 10 metų ir vyresnių daugiau nei 7 ir kažkur traukia.Panašu,kad tai vaikai iš buvusių vaikų globos namų.Paskambinus 112 ,klausia gal žinot kur jie eina

kaunietis

kaunietis portretas
...o, vežiodamas po miestą keleivius [ esu vairuotojas ] TOKIŲ GAUJŠ- SUSIBŪRIMŲ matau ne vieną....Tokie virusą ir platinai , nes tai daugiausia ...dvejetukininkai, nemokšos, kuriems žinios apie virusą nieko nesako. ČIA turi labiau policija pasistengti. PVZ., sulaikyti , uždaryti kokiame sklepe , garaže ar dar ...kur nelabai patogu, išlaikyti kokias 4-5 valandas , "beieškant" nusikaltusiųjų-platinančių virusą nepilnamečių tėvų. Tada nubausti [ yra už tai baudžiama , pradžioje baudomis...] ir po parašu, paleisti į namus ...IKI SEKANČIO SYKIO.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių