Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimo atnaujinimui ir plėtrai - beveik 14 mln. litų

2009-04-01 17:12
Kaimo atnaujinimui ir plėtrai - beveik 14 mln. litų
Kaimo atnaujinimui ir plėtrai - beveik 14 mln. litų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Birželį penkerių metų veiklos sukaktį minėsianti Kauno rajono vietos veiklos grupė jau laukia paraiškų vietos projektams įgyvendinti. Kovo 20 d. pasirašius sutartį su Nacionalinės mokėjimo agentūra, vietos veiklos grupei buvo skirta 13,94 mln. litų.

Šios lėšos bus skirtos aktualiausioms kaimo problemoms spręsti - gerinti komunalinių paslaugų, ypač geriamojo vandens, kokybę, jaunimo laisvalaikiui ir gyventojų saugumui užtikrinti. Įgyvendinant vietos plėtros strategiją bus sukurta 13 naujų darbo vietų.

Didžioji paramos dalis 8,15 mln. litų skiriama kaimo atnaujinimui ir plėtrai. Seniems kultūros centrams bei kitiems viešiesiems pastatams atnaujinti ir pritaikyti visuomenės poreikiams bus išdalinta 3,3 mln. litų, sporto ir poilsio zonoms įrengti ir viešosioms erdvėms tvarkyti - 3,7 mln. litų, o vandens tiekimo ir nuotekų infrastuktūrai ir geriamojo vandens kokybei gerinti bus panaudota 1,15 mln. litų.

Siekdami skatinti kaimo gyventojus aktyviai dalyvauti Kauno rajono viešajame gyvenime, vietos veiklos grupės nariai 1,5 mln. litų skiria specialioms gyventojų informavimo, konsultavimo ir ugdymo programoms. Kuriant patrauklią ir saugią aplinką kaimo vietovėse, tikimasi išspręsti ir jaunimo laisvalaikio užimtumo problemą.

Rajono gyventojai pasigenda paslaugų teikimo, todėl imamasi skatinti vietos gyventojų verslumą paslaugų ir turizmo srityje. Tam numatyta skirti 1,502 mln. litų.

Planuojama, kad per 80 mėnesių laikotarpį, kai bus įgyvendinami projektai, paramos lėšos pasieks 24 kaimus. Greta kitų darbų numatoma atnaujinti bei išsaugoti 7 kaimo kraštovaizdžio komponentus ir visuomeninės paskirties erdves, 4 kaimo paveldo objektus ir rekonstruoti tiek pat visuomeninės paskirties pastatų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų