Kaip atostogauja kauniečiai?

Vasarą Lietuvos pajūris vis dar sulaukia gausaus būrio lankytojų, bet mūsų šalies kurortų populiarumas gali greitai išblėsti. Ne vienas Laisvės al. kalbintas miestietis skundėsi, kad čia kainos neatitinka teikiamų paslaugų kokybės. "Kauno diena" pasidomėjo, kaip atostogauja kauniečiai.

Vasarą Lietuvos pajūris vis dar sulaukia gausaus būrio lankytojų, bet mūsų šalies kurortų populiarumas gali greitai išblėsti. Ne vienas Laisvės al. kalbintas miestietis skundėsi, kad čia kainos neatitinka teikiamų paslaugų kokybės. "Kauno diena" pasidomėjo, kaip atostogauja kauniečiai.

Vaida, buhalterė 

Su šeima labiau mėgstame aktyvias atostogas: važinėjame dviračiais, plaukiojame. Lietuvos kurortai neblogi, bet galėtų būti ir geresni. Manau, kad juose maisto kainos neatitinka kokybės. Atostogoms skiriame apie 3 tūkst. litų. Kol kas renkamės Lietuvos kurortus, nes turime mažų vaikų. Ateityje galvojame keliauti į užsienį.

Ričardas Eičas, programuotojas 

Atostogoms renkuosi užsienį, mėgstu atostogauti ne taip kaip visi. Dažnai keliauju autostopu, renkuosi ekstremalias atostogas. Kaip tik išvažiuoju į Prancūziją, o grįžti žadu autostopu. Neturiu nieko prieš Lietuvos kurortus. Juose daug žmonių, bet man tai netrukdo. Apsilankau Klaipėdoje, Nidoje. Dėl kainų taip pat nesiskundžiu, per daug neišlaidauju. Nors maistas Lietuvos kurortuose brangokas. Atostogoms skiriu apie 1 tūkst. litų.

Simona Maštavičienė, finansų analitikė 

Dažniausiai atostogaujame užsienyje: ten pigiau ir geriau. Kiekvienais metais renkamės vis kitą šalį. Esame atostogavę Turkijoje, Graikijoje, Latvijoje, Skandinavijoje. Užsienio kurortai mus traukia ne tik dėl mažesnių kainų, bet ir dėl geresnio oro, aptarnavimo. Iš tiesų aptarnavimas Lietuvoje ir užsienio kurortuose nepalyginamas. Nuvažiavome į Palangą, apsisukome ir grįžome atgal. Kaip galima būti kurorte, kuriame nėra nei tualetų, nei gero maisto? Kainos siaubingai didelės, o maistas – pusgaminiai iš pakelių. To nerasite nė viename gerame užsienio kurorte. Atostogas šiuo metu renkamės pasyvias, nes turime mažą vaiką. Anksčiau rinkdavomės aktyvesnes, bet ne ekstremalias: išsinuomodavome automobilį arba keliaudavome su autobusu po šalį. Jei atostogos trunka apie dešimt dienų, joms skiriame apie 4 tūkst. litų.

Eugenijus Klimanskis, spaustuvininkas 

Atostogauju Lietuvoje, kaimo turizmo sodybose. Svarstau apie atostogas užsienyje, kai turėsiu galimybę. Yra tekę atostogauti Čekijoje, Slovakijoje. Į Lietuvos kurortus nevažiuoju, nes vis kur nors paskaitau, kad ten brangu. Kaimo turizmo sodybos traukia, nes ten ramu, yra ežerų, pailsi nuo miesto. Mėgstu ramesnį poilsį, neseniai lankiausi sodyboje prie Merkio. Atostogoms skiriu, tiek, kiek reikia, neskaičiuoju. Na, galbūt už poilsį sumoku daugiau kaip 1 tūkst. litų.

Jurgita Ignatavičienė, prekybininkė 

Atostogas renkamės Lietuvos pajūryje. Į užsienį norėtųsi, bet kol kas nėra galimybės. Vis dėlto ir Lietuvos kurortuose kainos nelabai lietuviškos. Aišku, kaina gali būti didelė, bet tuomet kokybė ją turi atitikti. Mūsų pajūryje trūksta tualetų, tvarkos, švaros. Juk ir užsieniečiai atvyksta, tad reikėtų geriau reprezentuoti mūsų kurortus. Dažniausiai vykstame į Palangą, Šventąją. Mėgstu ramias atostogas, poilsį paplūdimyje. Kartais vykstame ir prie ežerų, bet kainos ten taip pat nemažos. Jei nori išsinuomoti namelį, už parą teks pakloti apie 300 litų. Per atostogas pinigų nešvaistau, į barus nevaikštau. Tad išleidžiu apie 1 tūkst. litų.

Andrius Baranovas, žurnalistas 

Atostogas renkamės pagal galimybes. Jei galime, keliaujame į užsienį. Lietuvoje jau daug kas matyta, norisi pažinti kitas kultūras. Dažnai renkuosi neaktyvias poilsines keliones. Tiesa, ir Lietuvoje yra puikių kurortų, nereikėtų apsiriboti tik Palanga: tai Druskininkai, Birštonas. Nemanau, kad kainos pajūryje yra neprieinamos, viskas priklauso nuo poreikių. Natūralu, jei nori prabangių patiekalų pajūryje, mokėsi brangiau. Atostogoms skiriu apie 2–3 tūkst. litų. Jeigu suskaičiuočiau, kiek išleidžiu visoms vasaros išvykoms, turbūt suma siektų ir 4–5 tūkst. litų.

Evaldas Makarskas, fotografas 

Negaliu sakyti, kad Lietuvoje viską mačiau, bet labiau vilioja kitos šalys. Esu atostogavęs Italijoje, Kroatijoje, Ispanijoje. Ten viskas pigiau. Yra žmonių, kurie nesijaučia atostogavę, jei nenuvažiuoja į Palangą. Aš ne iš jų. Iš Lietuvoje esančių kurortų mieliau renkuosi Nidą, Šventąją, nes ten daugiau ramybės. Palangoje per daug žmonių ir kainos didelės. Už tą pačią sumą, kurią išleisčiau ten, galiu nukeliauti į užsienį. Šiaip dažniau renkuosi aktyvias atostogas, bet dabar norėčiau pasyvesnių. Per pastarąsias atostogas vien kelionė kainavo apie 2 tūkst. litų. Vis dėlto grįžęs ir viską suskaičiavęs, dažnai pamatau, kad beveik tokią pačią sumą būčiau išleidęs ir Palangoje.

Tautvydas ir Dovilė, studentai 

Esame studentai, tad kol kas atostogaujame Lietuvoje. Užsienyje traukia nematyti kraštai, kultūros. Lietuvoje jau daug kas matyta. Girdėjome, kad Turkijoje atostogauti pigiau nei Lietuvos pajūryje. Šią vasarą galvojame su traukiniu į Klaipėdą keliauti. Palanga tikrai nėra ta vieta, kur reikėtų studentams važiuoti poilsiauti. Joje ne tik brangu, bet ir kultūros ten poilsiaujantiems žmonėms trūksta. Kiek pinigų skiriame atostogoms, priklauso nuo to, kur keliaujame. Pavyzdžiui, šiandien turime poilsio dieną ir iš Vilniaus atvykome į Kauną, norime geriau pažinti šį miestą. Tokia kelionė atsieina apie 100 litų.

Irena, buvusi ekonomistė 

Dažniausiai atostogauju pas dukrą JAV, Floridoje. Esu buvusi ir Bahamuose. Šie kraštai traukia, nes juose šilta, saulėta. Į Palangą taip pat nuvažiuoju, šią vasarą dar nebuvau, bet rudenį porai dienų važiuosiu. Lietuvos pajūris man patinka. Kaip galima nemėgti mūsų gintarinių paplūdimių? Kainos Lietuvos kurortuose gal ir aukštokos, bet jei važiuosi į Turkiją, taip pat išleisi gana daug. Neseniai grįžau iš Sankt Peterburgo, pažintinėje kelionėje buvau keturias dienas, ten labai pavargau, nes visur lėkte lėkėme. Tad dabar norėčiau ramesnio poilsio, rinkčiausi kelionę, į kurią viskas įskaičiuota. Už keliones moku apie 2–3 tūkst. litų. Žinoma, priklauso dar ir nuo to, kur keliauji.


Šiame straipsnyje: atostogoskauniečiaiapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
sako dabar pensininkai siaucia palangos baznycioje pastiprintai

va

va portretas
sako dabar pensininkai siaucia palangos baznycioje pastiprintai

va

va portretas
sako dabar pensininkai siaucia palangos baznycioje pastiprintai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių