Kaišiadorių rajono miške – kultūrinę vertę turintis radinys

  • Teksto dydis:

Antrojo pasaulinio karo tanko bokštelio dalis papildė Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ekspoziciją, praneša Kultūros paveldo departamento Kauno skyrius.

Kultūros paveldo departamento Kauno skyrius iš kelių asmenų gavo pranešimus apie tai, kad socialiniuose tinkluose buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose matyti, kad miške buvo rasta ir pasisavinta Antrojo pasaulinio karo tanko bokštelio dalis.

Dėl pasisavinto galimai kultūrinę vertę turinčio radinio Kauno teritorinio skyriaus specialistai kreipėsi į policiją su prašymu nustatyti radinį pasisavinusius asmenis. Policija pagal pateiktus duomenis nustatė asmenį, kuris ties Grabuciškių k., Kaišiadorių r. rado Antrojo pasaulinio karo laikų tanko bokštelio dalį ir ją parsigabeno į netoliese esančią sodybą.

Rasta tanko bokštelio dalis mena sunkų istorijos laikotarpį kai Lietuva buvo tapusi priešų – Nacistinės Vokietijos ir Tarybų sąjungos kariuomenių mūšių lauku. 1944 metų liepos antroje pusėje Kaišiadorių r. vyko mūšis, kuriuo metu tikėtina ir buvo numuštas sunkusis Tarybų sąjungos kariuomenės tankas IS-2. Šio tanko bokštelio dalis ir buvo rasta.

Radinys perduotas Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ekspozicijai, esančiai Kauno tvirtovės VI forte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
cia tada ne muziejus, o vagys ir bandytai.

vika

vika portretas
I METALO LAUZA REIKEJO ISVEZTI.

opapa

opapa portretas
tikėtina ir buvo numuštas sunkusis Tarybų sąjungos kariuomenės tankas IS-2. Šio tanko bokštelio dalis ir buvo rasta.pipec- skraidantis tankas??????
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių