Kaitra Kauno specialiąsias tarnybas vaikė skirtingai: neapsieita ir be siurprizų

  • Teksto dydis:

Ramiausiai šeštadienį, kai Kaunas kepė kaip „kugelis“ orkaitėje – apie 14 val. elektroninis tablo A. Juozapavičiaus prospekte jau rodė 32 laipsnius šilumos, iš miesto specialiųjų tarnybų gyveno ugniagesiai gelbėtojai. Daugiausiai darbo, kaip ir tikėtasi, turėjo greitosios medikai.

„Visos mūsų brigados šiandien sukasi gana intensyviai. Jų – 20. Ir kiekviena jau turėjo po šešis aštuonis iškvietimus. Nepaisant to, kad dauguma gyventojų turbūt, kaip įprasta savaitgaliais, išvykę iš miesto“, – šeštadienio popietę portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja Greta Beinaravičiūtė.

Tačiau ji teigė, kad kol kas nieko ypatingo, susijusio su tvyrančia kaitra, iš iškvietimų, užregistruotų iki 16 val., išskirti negalinti. Buvo vos vienas kitas kvietimas dėl perkaitimo ar saulės smūgio, tačiau ne į paplūdimius ar renginius gamtoje.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Dominuoja, kaip visada, ūmios ligos, kurios kiekur nedingsta, ir lėtiniai ligoniai“, – pasakojo medikė. O, ar rizikavo šiandien kas nors padauginti alkoholio, anot pašnekovės, paaiškės tik vakare. Penktadienį budėjęs jos kolega po savo pamainos portalui teigė, kad jo budėjimas buvo ta reta šviesi diena, kai nieko neteko vežti į saugios nakvynės vietą.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus budinčios pamainos vyresnysis specialistas Arvydas Putrimas apie 16.30 val. tegalėjo pasigirti vos keliais iškvietimais padėti greitosios medikams patekti į asmenų, kuriems, kaip įtarta, sutriko sveikata, namus. Ir jokių gaisrų gesinimų ar gelbėjimo darbų eismo įvykių vietose.

Tai, kad šiandien Kauno gatvėse labai sumažėjo eismas, buvo linkusi akcentuoti ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė. Iki 16.30 val. nebuvo užregistruota nė vieno įskaitinio eismo įvykio. Tik vienas kitas technikinis.

Tačiau policijos atstovė akcentavo neįprastą pranešimų, susijusių su tranporto priemonėmis ties vandens telkiniais, srautą. Šiandien gauta gana daug pranešimų apie minėtose vietose užstatytus įvažiavimus ir ne vietoje arba ant žolės pasistatytus automobilius.

Nors, palyginus šį šeštadienį su praėjusiu, bent iki 16.30 val. buvo fiksuojamas kur kas mažesnis įvairių pranešimų kiekis. Praėjusį šeštadienį iki šio laiko Kauno apskrityje jau buvo užregistruoti 182 įvairūs pranešimai. Šį šeštadienį – tik 127.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Iki šiandieninės popietės neužregistruota ir jokių viešosios tvarkos pažeidimų miesto centre, nors jau vidurdienį kai kurių Laisvės alėjos kavinių terasos buvo sausakimšos. Neužregistruota šį kaitra alinantį šeštadienį ir jokių smurto atvejų. Net nebuvo nė vieno pranešimo apie, pavyzdžiui, alkoholio vartojimą prie vandens telkinių. Kauno policijos atstovės patikinimu, neužregistruota ir jokių išskirtinių nusikaltimų.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Turbūt visi poilsiauja ir mėgaujasi geru oru“, – taip šeštadienio kaitros poveikį Kauno kriminaliniam pulsui buvo linkusi apibendrinti O.Vaitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių