Kalėdinė eglutė Kauno Rotušės aikštėje įgauna formą

  • Teksto dydis:

Prieš keletą dienų Rotušės aikštėje iškilęs metalinis pagrindinės miesto žaliaskarės karkasas šiuo metu yra apauginamas žaliu rūbu – prie metalinių konstrukcijų montuojamos eglių šakos. Jas montuoja aukštalipių komanda.

Pasak pagrindinės miesto eglės idėją ir dekoracijas jai kuriančios menininkės Jolantos Šmidtienės, eglių šakos atkeliavo iš vieno pakaunės ūkių. „Per šeštadienį ir sekmadienį jos turėtų būti sumontuotos. Montuoja profesionalūs aukštalipiai. Kitos savaitės pradžioje eglutę pradėsime puošti dekoracijomis“, – pasakojo J. Šmidtienė.

Kitos savaitės pradžioje eglutę pradėsime puošti dekoracijomis.

Tekstilininkė priminė šiemetinės Kalėdų eglutės idėją: aplink iš šakų sudėliotą žaliaskarę įsikurs Rojaus sodą primenantis stebuklingas Kalėdų sodas. Ties pagrindine Kauno egle šiemet netrūks šviesos, žalumos, tad vaizdas tarsi nukels į vasarą. Taip bus kuriami ryškūs sezonų kontrastai. Dirbtuvėse jau pagamintos rankų darbo dekoracijos. Artimiausiomis dienomis į Rotušės aikštę atkeliaus smilgų pieva, smaragdiniai drugeliai ir kiti Rojaus sodą primenančio Kalėdų sodo atributai. Kiek anksčiau Rotušės aikštėje išdygo stikliniai kupolai, kuriuose šiemet vyks kalėdinė mugė. Kakava, kalėdiniais meduoliais ir vafliais šiemet pakvips juose.

Kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje eglutė bus įžiebta šeštadienį, lapkričio 27 d. Eglutės įžiebimo šventę transliuos portalas kauno.diena.lt. Tiesioginės transliacija prasidės lapkričio 27 d. 17.30 val.


Šiame straipsnyje: kaunasKalėdinė eglėrotušė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Kazkam labai reikia naturalios egles. Bet kazkodel nei vienas neprisimine,kad naturalios egles taip pat puosiamos. Eile metu tokiomis galima pasidziaugti iv.mikrorajonuos,taip pat budavo puosiama prie pilies ir kt.vietose. Taip kad visu skoniams. O jeigu taip labai reikia, galite pasipuosti namuose ne plastikine,o naturalia ir turesite,ko sirdis taip geidzia. Taip pat tiems verksniams siulyciau per sventes nuvaziuoti i artimiausia miska, pvz. Kleboniski ,nes ten pilna tu naturaliu, kuriu taip pasiilgo,. Gales su vaikais pasidziaugti ir pasokti aplink egle. Sekmes!

JOONAS

JOONAS portretas
KO-DĖL IŠJUNG-TA RO-TUŠĖS K-AMERA? KAD NE-MATYTUMĖM E-GLUTĖS S-TATYBOS D-ARBŲ ???

Gera

Gera  portretas
skalbyklėlė..
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių