Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų turistai: kol neuždarė miestų, kauniečiai suskubo aplankyti Raudondvario eglutę

2020-12-14 09:04

Sekmadienį Vyriausybė pritarė, kad nuo trečiadienio įsigalios griežtesnis karantinas, tad bus ribojamas įvažiavimas į kitas savivaldybes. Dėl to kauniečiai suskubo prie Kauno rajono pagrindinės eglės.

Kalėdų turistai dažnai važinėja po įvairius miestus ir miestelius bei grožisi papuoštomis eglėmis. Tačiau tokia pramoga nuo trečiadienio bus apribota ir nebus leidžiama vykti į kitas savivaldybes be rimtos priežasties. Siekiant bent vieną eglutę įdėti į kolekciją, kauniečiai suskubo pamatyti mažiausiai nuo Kauno nutolusią eglutę.

Sekmadienį vakare prie Raudondvario pilies esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje beveik nebuvo laisvų vietų. Žinoma, pačioje teritorijoje žmonės išsiskirstė, tačiau vis tiek teko palaukti prie šviečiančių pegasų, karietų ar povų tiems, kurie norėjo įsiamžinti. Tiesa, kai kuriuose praėjimuose laikinai susidarė spūstys ir žmonės neišlaikė rekomenduojamų 2 metrų atstumų.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Raudondvaryje sutikti kauniečiai neslėpė, kad čia savaitgalį specialiai atvyko, mat lankyti kalėdines eglutes jau yra tapusi graži šeimos tradicija.

„Paprastai su šeima prie eglių važiuodavome beveik per pačias Kalėdas. Šiemet keliones teko paankstinti, nes kai uždarys miestus, juk negalėsime pasigrožėti. Stengiamės laikytis atstumų nuo kitų žmonių, tai gal nėra taip pavojinga į egles žiūrėti“, – pasisakė su vaikais iš Kauno į Raudondvarį atvykusi moteris.

Dar vienas praeivis taip pat neslėpė, kad karantinas koreguoja planus aplankyti kuo daugiau šventinių eglučių. Šiemet jam pavyko aplankyti vos kelias. Tikėtina, kad į kitas žaliaskares reikės žiūrėti tik pro kompiuterio ekraną.

„Praėjusį savaitgalį buvau Jonavoje, dabar – Kauno rajone. Matyt, šiemet tai bus paskutinės eglės. Reikės kelis kartus važiuoti į Rotušės aikšte ir laiką leisti prie miesto eglutės. Šiaip labai gražios visos eglės, smagu būtų pamatyti kuo daugiau, bet girdėjau, kad miestus uždarys, tai nelabai ir pateksim“, – tikino kitas kaunietis.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Kauno rajonas buvo įrengęs ir ledo areną, tačiau ji dabar tuščia ir lankytojai dėl karantino nėra priimami. Tačiau kauniečiai atkreipė dėmesį, jog Raudondvaryje vis dar veikia keli nameliai, kuriuose galima nusipirkti spurgyčių ar karšto gėrimo. Tai, pasak kalbintų lankytojų, duoda dar vieną stimulą atvykti, mat didžiuose šalies miestuose prie eglių nevyksta jokia kalėdinė prekyba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų