Kalniečių parke suolelius apdergė paukščiai, stalus aprašinėjo žmonės

Pavasariui  pradėjus lepinti šiltesniais orais,  kauniečiai užplūdo Kauno parkus. Ypač daug miestiečių vaikštinėja po Kalniečių parką, kuriame gausu suolelių. Tačiau prieš sėdant ant jų, reikėtų pasižiūrėti, ar suoleliai neapdergti paukščių išmatomis.

„Penktadienį lankiausi Kalniečių parke. Vaikščiodamas pastebėjau, kad nemažai parke esančių suolelių yra apdergti paukščių išmatomis. Mane nustebino tai, kad žmonės sėda ant apdergtų suolelių, nors visai šalia  yra švarus suoliukas. Nuo paukščių išmatų galima ir susirgti“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo P.Lukšio gatvės gyventojas Gintautas.

Anot vyro, nežinia, ką reikėtų kaltinti dėl tokios situacijos, nes dabar ir nuvalius suolelius, jie greitai būtų vėl apdergti. „Norėčiau atkreipti žmonių dėmesį, kad jie nesėstų kur papuola. Kalniečių parke suoliukų pastatyta labai daug, todėl nesunku rasti švarų suolelį“, - teigė Gintautas.

Mane nustebino tai, kad žmonės sėda ant apdergtų suolelių, nors visai šalia  yra švarus suoliukas.

Keista, bet žmonės tikrai sėdi ant nešvarių suolelių. Tuo įsitikinau šiandien užsukęs į Kalniečių parką. Ant prie pat tvenkinio esančio tokio suolelio sėdėjo vyresnio amžiaus pora, neišsigando ant paukščių išmatomis „papuoštų“ suoliukų prisėsti ir daugiau kauniečių.

Tokiems žmonėms, besiklausantiems ausį glostančios paukščių giesmės, reikėtų priminti, kad paukščiai platina ir ligas: ornitozę, paukščių tuberkuliozę, salmoneliozę. Ornitoze galima užsikrėsti nuo balandžių išmatų. Žmonės, užsikrėtę šia liga, kenčia nuo sutrikusių kvėpavimo takų. Tuberkuliozė pažeidžia odą ir gleivines, kuriose susidaro mazgeliai. Paukščių tuberkuliozės sukėlėjai vystosi paukščių išmatose, kurių ant suolelių gausu.

Suoliukus parke apdergė paukščiai, o kai kuriuos pastatytus stalus aprašinėjo žmonės. Vienas Kalniečių parko stalas net margas nuo niokotojų užrašų.


Šiame straipsnyje: Kalniečių parkasapdergti suoleliaikauniečiaipaukščių išmatosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu >nėra

pritariu >nėra portretas
pas mus viskas taip - suoleliai, statulos nevalomi niekada. Visuomeninio transporto stotelių užuovėjos - gal 2 kartus metuose ir tiktai centre. Tokiuose Petrašiūnuose valytojo su žiburiu nepamatysi. Autobusų, troleibusų sėdynių užvalkalai plaunami gal kartą į 3 metus, o gal ir visai neplaunami. Pastatė, įrengė, nupirko - liaupsės laikraštyje, o toliau atsieit jau ne mūsų rūpestis.

nėra

nėra portretas
Įdomu kada ateis supratimas, kad kažką sutvarkius, reikia skirti finansavimą ir pastoviai priežiūrai. kad ir tų pačių suolelių ar stalų plovimui. Visada atsiras asilų kurie apšiks viską, bet kas prižiūri, turi būt visada. Ne kartą per mėn...

Vieningo Kauno Beretininkė

Vieningo Kauno Beretininkė portretas
Aš ten nieko nepridariau
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių