Karaliaus Mindaugo prospekte – nauja automobilių aikštelė

Karaliaus Mindaugo prospekto tvarkymo darbai nuo krantinės persikėlė į kitą šios miesto arterijos pusę. Čia bus įrengta ir nauja automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau tuo patenkinti ne visi.

"Kauno dienos" skaitytojas Mantas atkreipė dėmesį į Karaliaus Mindaugo prospekte vykstančius darbus.

"Nebuvo paviešinta, kokie darbai vyksta Karaliaus Mindaugo prospekto skverelyje tarp S.Daukanto ir Maironio gatvių. Nejaugi čia įrengiama automobilių aikštelė? Karaliaus Mindaugo prospektas – ir taip nenormalaus dydžio gatvė miesto centre. Manau, ją reikėtų siaurinti. Ar tikrai tokia aikštelė maždaug 20-iai automobilių išspręs vietų trūkumo problemas? Man atrodo, kad dėl tiek neverta naikinti žaliųjų plotų", – savo nuomonę išsakė Mantas.

Man atrodo, kad dėl tiek neverta naikinti žaliųjų plotų.

Kiti kauniečiai taip pat abejojo aikštelės nauda ir svarstė, kodėl reikėjo Karaliaus Mindaugo prospekte iš pradžių sumažinti parkavimo vietų skaičių, o dabar įrengti naują aikštelę.

"Juk seniau šioje gatvėje daugiau automobilių tilpo, bet kai kuriose vietose nebeleidžia statyti, kitur pakeista statymo tvarka, tad tų vietų sumažėjo. Jei būtų palikę taip, kaip buvo seniau, tai ir tos naujos aikštelės nereikėtų. Be to, juk ir taip nuolat kalbama, kad centre reikia mažinti automobilių. Įrengus naują aikštelę, kaip tik padaugės automobilių, nes daugiau žmonių centre paliks savo transporto priemones", – stebėjosi kitas pašnekovas.

Šioje vietoje atsiras nauja aikštelė ir bus papildomai apželdinta erdvė prie pastato. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, kad Karaliaus Mindaugo prospekte, ties pėsčiųjų tiltu į Nemuno salą, šiuo metu įrengiama nauja automobilių stovėjimo aikštelė.

"Čia bus įrengta 33 vietų aikštelė. Iš jų dvi vietos bus skirtos specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Tai daroma kadastrinėse gatvės ribose, atstumai nuo namo bus išlaikyti. Be to, papildomai ties gyvenamuoju namu bus įrengti takeliai. Prie namo bus papildomai pasodinta želdinių, kad medžiai šiek tiek užstotų aikštelę. Taip susidarys kaip skverelis", – nurodė A.Pakalniškis.

Pasak specialisto, nauja aikštelė tarnaus ne tik tiems, kurie atvyko į centrą, bet ir "Mokslo salos" bei Nemuno saloje įrengiamo baseino klientams. Šį aikštelė priklausys tai pačiai zonai, kaip ir Karaliaus Mindaugo prospektas. Tad pagal dabar galiojančią tvarką valandai palikti automobilį darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. kainuos 0,3 euro.

Karaliaus Mindaugo prospekte dar vasarą prasidėjo remonto darbai. Nemuno krantinės pusėje pakeisti šaligatviai, įrengtas palei upę vedančio tako apšvietimas. Dabar dauguma darbų persikėlė į kitą gatvės pusę.

"Didžioji dalis darbų jau atlikta, upės pusėje suremontuotas šaligatvis, įrengtos poilsio aikštelės. Kitoje gatvės pusėje darbai nebus tokie intensyvūs dėl oro sąlygų", – kalbėjo A.Pakalniškis.

Visus šios Kauno eismo arterijos tvarkymo darbus tikimasi užbaigti iki kitų metų vidurio.


Šiame straipsnyje: Karaliaus Mindaugo prospektasnauja automobilių aikštelėremonto darbaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmmmm

hmmmm portretas
ta zoles trikampi vadinti skvereliu kazkaip nekilo minciu.

pamastyki strategai

pamastyki strategai portretas
kaip miestas atrodys kai visi miestieciai susipirks automobilius? Pasidomekit kuriuo keliu eina Vakaru europa.

Nuomonę išsakęs Mantas

Nuomonę išsakęs Mantas  portretas
yra paparastasis kvailys. Jis, aišku, neturi mašinos, nes gal sveikata nei neleidžia gauti vairavimo teisių, na tai pavydi visam jį supančiam pasauliui.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių