Pereiti į pagrindinį turinį

Kardinolui S. Tamkevičiui lūžo raktikaulis

2020-08-27 10:00

Kardinolas Sigitas Tamkevičius jau mėnesį gydosi sulaužytą raktikaulį. Jis lūžo po nesėkmingo pasivažinėjimo dviračiu. Tačiau kardinolas tikina, kad jaučiasi puikiai, sužalotos rankos jau neskauda, ir viliasi, kad artimiausiomis dienomis bus nurištas ir ranką laikantis raištis.

Takas: šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. Takas: šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. Takas: šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. Takas: šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. Takas: šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį.

Nukrito nuo dviračio

S.Tamkevičius "Kauno dienai" pasakojo, kad liepos pabaigoje važinėjosi dviračiu Kauno rajone – ne paslaptis, kad lapkritį 82-ąjį gimtadienį švęsiantis dvasininkas kasdien dviračiu numina ne vieną kilometrą.

Ties Raudondvariu, Kulautuvos kryptimi, asfaltuotas dviračių takas baigėsi ir reikėjo pervažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. Būtent tuo momentu priekinis ratas užkliuvo už kelyje pasitaikiusios kliūties, ir kardinolas krito.

"Važiuojant dviračiu pasitaikė kliūtis ir "nusižeminau" ne visai sėkmingai, – kalbant telefonu iš kardinolo balso buvo galima suprasti, kad šypsosi. "Viskas nutiko liepos 30 d. Važiavau į Kulautuvos pusę, netoli Raudondvario. Sumėtė priekinį ratą ir nusiritau tokia gražia pakalne", – incidento aplinkybes patikslino S.Tamkevičius.

Šioje vietoje kardinolui reikėjo išvažiuoti į važiuojamąją kelio dalį. (Skaitytojo nuotr.)

Jis pasakojo, kad tądien dviračiu važinėjo vienas. Po nelaimės kardinolas medikų nekvietė – nors ir jautė skausmą, į Kauną parmynė dviračiu. Tik grįžęs namo nusprendė apsilankyti pas gydytojus. Padarius rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad lūžo kairės rankos raktikaulis. Kardinolui medikai nurodė mėnesį pailsėti ir nevarginti sužalotos rankos.

Važiuojant dviračiu pasitaikė kliūtis ir "nusižeminau" ne visai sėkmingai.

Tiesa, praėjusį sekmadienį kardinolas dalyvavo iškilmėse Simne, kur jam buvo suteiktas Alytaus rajono garbės piliečio vardas. Būtent Simne 1972 m. kovo 19 d. buvo išleistas "Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos" numeris, o jo redaktorius buvo tuomet dar kunigas S.Tamkevičius.

"Labai gerai jaučiuosi, jau beveik sveikas. Dar truputį ta ranka parišta, bet šiaip viskas gerai, nieko neskauda. Ketvirtadienį vėl eisiu pas gydytojus, padarys nuotrauką, ir bus matyti, ar jau visiškai sugijo", – apie tai, kaip jaučiasi, kalbėjo kardinolas S.Tamkevičius.

Jungtis su Vilkija

"Kauno diena" pasidomėjo, kada planuojama galutinai sutvarkyti dviračių taką link Kulautuvos, kuriuo ir važiavo S.Tamkevičius, kad dviratininkams nereikėtų važiuoti važiuojamąja kelio dalimi.

Ne vienus metus S.Tamkevičius kasdien mina dviračio pedalus, o sužinojęs apie kardinolo titulą juokavo, kad ir tapęs kardinolu važinėjimo dviračiu neatsisakys. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Kauno rajono savivaldybės atstovai pažymėjo, kad dabar dviračių takas prasideda nuo Kazio Veverskio tilto per Nevėžį ir baigiasi Kulautuvoje. Nedidelė jo atkarpa – nuo tilto iki Šilelio kaimo – sutampa su automobilių keliu, tačiau čia, pasak rajono savivaldybės atstovų, eismas nėra intensyvus.

"Ateityje Kulautuvos dviračių taką planuojama sujungti su Vilkija. Batniavos seniūno Šarūno Pikelio pastangomis jau tvarkoma atkarpa tarp Virbaliūnų ir Paštuvos. Čia išlyginta kelio danga, sutvarkyta aplinka, pastatyti suoleliai. Atsirado ir meninis akcentas – Tado Vosyliaus iš dervos sukurtas šernas", – rašoma "Kauno dienai" atsiųstame komentare.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų