Pereiti į pagrindinį turinį

Kariuomenės vadas: reikia sugrąžinti Kario skulptūrą į kariliono bokštą

2014-11-18 14:23
DMN inf.

Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas palaiko Kauno miesto vadovų siekį į Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštą sugrąžinti Kario skulptūrą.

Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas palaiko Kauno miesto vadovų siekį į Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštą sugrąžinti Kario skulptūrą. Tai J. V. Žukas pabrėžė šį antradienį per susitikimą su Kauno meru Andriumi Kupčinsku. Susitikime taip pat dalyvavo Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas.

„Šią skulptūrą į kariliono bokštą tikimės sugražinti iki kitų metų Vasario-16-osios. Tarpukariu bokštą puošusiai skulptūrai atstatyti reikia apie 90 tūkst. Lt. Šiuo metu jau surinkta 25 tūkst. Lt. Visi geros valios žmonės aukoja,  kiek gali. Būtų labai puiku, jei iki kitų metų vasaros būtų užbaigtas sutvarkyti ir Vytauto Didžiojo Karo muziejaus fasadas“, – kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Lietuvos kariuomenės vadas teigė, kad didžiausia karinių dalinių koncentracija yra Kauno mieste ir aplink Kauną, todėl bendradarbiavimas su miestu yra labai svarbus.

„Kariuomenė pasirengusi talkinti miestui, kaip tai esame darę prieš porą metų po škvalo ir potvynio. Taip esame padėję tvarkyti ir VI forto prieigas“, – sakė generolas majoras J. V. Žukas.

Susitikimo metu taip pat aptartas savanorių pajėgų persikraustymas į kareivines Panemunėje, kur bus įrengtas naujas štabas, perkelta ginkluotė, transportas. Meras su kariuomenės vadu kalbėjo ir apie Kaune esančių fortų padėtį, ketinimus VI forte įrengti Karo technikos muziejų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų