Karo tarp Izraelio ir Palestinos šimtadieniui Lietuvoje aidės 100 varpų dūžių

  • Teksto dydis:

Minint šimtą dienų nuo karo tarp Izraelio ir Palestinos pradžios sekmadienį rengiama pasaulinė akcija „Milijonas varpų“.

Kaip skelbia Izraelio ambasada, kartu tai bus kvietimas sugrąžinti „Hamas“ nelaisvėje tebelaikomus įkaitus ir kurti pasaulį, kuriame „nėra vietos smurtui, terorizmui ir antisemitizmui“.

„Esame dėkingi savo partneriams ir draugams visoje Lietuvoje, prisidėjusiems prie šio simbolinio, tačiau svarbaus ir reikšmingo veiksmo, skirto aukoms atminti ir kartu paraginti skubiai paleisti įkaitus, tarp kurių yra vaikų, moterų ir senukų“, – sako Izraelio ambasadorė Lietuvoje Hadas Wittenberg Silverstein (Hadas Vinberg Silverstein).

„Raginame žmones visame pasaulyje susimąstyti apie tuos, kurie taip ilgai laikomi sunkiomis sąlygomis, ir aktyviai dalyvauti tarptautinėse pastangose dėl jų išlaisvinimo“, – teigė ji.

Anot ambasados, renginys vienu metu vyks visame pasaulyje. Lietuvoje varpai skambės dviejose Vilniaus bažnyčiose: Šv. Jonų ir Vilniaus evangelikų liuteronų.

Kaune šia proga vyks koncertas, iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus kariliono bokšto skambės karilionininko Raimundo Eimonto ir vokalistės Robertos Daugėlaitės atliekama muzikinė kompozicija „Sutartinė Pažadėtajai žemei“ senovinėmis žydų ir arabų eilėmis.

Kauno Švč. Trejybės evangelikų liuteronų bažnyčia taip pat prisijungs 100 varpų dūžių.

Klaipėdoje bendromis trijų bendruomenių – žydų, evangelikų liuteronų ir pranciškonų – pastangomis 100 varpų skambės iš senojo Klaipėdos miesto kariliono, esančio Turgaus gatvėje. Prie akcijos taip pat prisijungė ir Palangos evangelikų liuteronų bei Kretingos evangelikų liuteronų bažnyčios, taip pat dvi bažnyčios Kazlų Rūdoje – Plutiškių ir Ąžuolų Būdos.

Palestiniečių judėjimas „Hamas“ spalio pradžioje netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždamas į jo teritoriją ir vykdydamas raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui.

Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel  portretas
npraleidziat komentaru? ir siusti jau desinej? Gal tik žydam ?

Anonimas

Anonimas portretas
Stovi girtas lietuvis prie Kelio saule senai vakaruos Per ta laika primizo jis i kelnes kas dabar jam ant bongos duos.

Anonimas

Anonimas portretas
Lipo lietovcas kopeciom ir nukrito jis tyciom kvieskit vaikai medicina, kad isveztu i durnina.Gardino g-ve laukia jusu kaip ir buvo prie rusu zdrastvuite tovarisci lietovci.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių