Kas vadovaus Kauno teisėjams: vienam kandidatui šypsosi sėkmė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina paskirti Arūną Purvainį Kauno apylinkės teismo pirmininku.

Šalies vadovė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo Teisėjų tarybos prašoma patarti dėl šio paskyrimo.

Jam konkurenciją sudarė šio teismo Kauno rūmų teisėja Indrė Averkienė, kaip ir  A.Purvainis pradėjusi savo karjerą nuo teisėjo padėjėjos.

45-erių A.Purvainis, šiuo metu teisėjaujantis Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose, yra ne tik įgijęs teisininko kvalifikaciją Vilniaus universitete, bet taip pat ir edukologijos magistras.

Prieš įgydamas teisininko išsilavinimą, jis yra baigęs Lietuvos kūno kultūros institutą, kuriame įgijo kūno kultūros mokytojo kvalifikaciją.

Savo karjerą iš Radviliškio kilęs A.Purvainis pradėjo Alytaus pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyboje, kurioje dirbo trejus metus. Po to septynerius metus dirbo Kauno miesto apylinkės prokuratūroje prokuroru. Jo stažas teismų sistemoje – beveik šešeri metai. Prieš Kaišiadorių teismą, kuriame jau po mėnesio laikinai ėjo pirmininko pareigas, A.Purvainis yra dirbęs teisėju Kauno apylinkės teisme.

Sutramdė „superagentą“

Minėta komisija vertina ne tik pretendentų kvalifikaciją, bet ir viešą informaciją apie juos.

Neseniai A.Purvainio pavardė mirgėjo žiniasklaidoje, pranešant, kad skandalingasis „superagentas“ iš Žiežmarių Mindaugas Kazimieras Naujanis, kurio aukomis tapo ne tik motina bei kaimynės, bet ir Kauno bei Vilniaus valdininkai, pagaliau pasiųstas už grotų. O galiausiai, subendrinus bausmes, jis izoliuotas nuo visuomenės ketveriems metams ir devyniems mėnesiams. Ši A.Purvainio nutartis jau įsiteisėjo, nes M.K.Naujanis jos neapskundė.

Šiuo metu Kauno apylinkės teismui vadovauja kita pirmininko pavaduotoja Laima Šeputienė.

Prezidentė taip pat ketina skirti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjus Jolantą Vėgelienę ir Faustą Vitkienę Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjais. Į šį teismą bus paskirta ir Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmų teisėja Asta Adamonytė-Šipkauskienė.

Pasibaigus įgaliojimų laikui, iš Šiaulių apygardos teismo pirmininko pareigų atleidžiamas Vytautas Kursevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Grybauskaitės kadancija baigėsi,garbingas vadovas neprakištu savus išeidamas.Manau nėra problemų,bus pakeisti kitais.Taip kad nesidžiaukite ponai ”visagaliai”,atėjo ir jums atsiskaitymo metas.

as

as  portretas
baisu, per negaliu grudami saviskiai, kiek laiko paskui reiks issikuopt

Italas

Italas portretas
Kas turi potraukį teisėjauti? Griebk kastuvą ir trauk šaknis? tikrai NE
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių