Pereiti į pagrindinį turinį

Kasdienė kelionė pavojinga gatve

2016-09-20 02:00

Kauno rajono gyventojams kasdien tenka važinėti itin pavojinga gatve, kuri vis slenka žemyn į griovį. Baimės jausmas apima tuomet, kai tokiame kelyje reikia prasilenkti su kitu automobiliu arba kai juo važiuoja mokyklinis autobusas.

Pradėjo byrėti

Mastaičiuose esančios Miglės gatvės gyventoja turi kasdien įveikti iššūkį – saugiai išvažiuoti į pagrindinę gatvę ar grįžti į namus. Neasfaltuota gatvė ne tik retai lyginama, tad tenka laužyti automobilius žiojančiose duobėse, bet dar balandį ji pradėjo byrėti.

Vietos gyventojai pasakojo, kad seniūnija pradėjo tvarkyti šalia esantį griovį, tačiau buvo netinkamai sutvirtinti jo šlaitai ir gatvė pradėjo smukti žemyn. Gatvės kraštuose atsivėrė didelių duobių – jos nuolat plečiasi. Gyventojai pasakojo, kad griovį tvarkiusi įmonė buvo atvykusi ir vienoje vietoje sutvirtino šlaitą, tačiau tai nepadėjo. Po kelių savaičių gatvės kraštai vėl pradėjo skilinėti ir slinkti žemyn.

"Kol sausa, kelias byra po truputį, tačiau mes bijome lietaus ir sniego, nes čia viskas nučiuoš. Mes jau žinome pavojingiausias vietas, tai prasilenkiame šiek tiek toliau, bet jei kas nors nežino, tai gali laisvai nučiuožti į griovį", – piktinosi Miglės gatvės gyventoja Dovilė.

Jos kaimynė Vilma pasakojo, kad iš griovio jau teko traukti vietinių gyventojų automobilį. Šį įvykį buvo užfiksavusi ir policija. Sudėtingiausia situacija vietoje, kur šalia kelio yra gyventojų tvora, o kitoje pusėje – skardis. Čia du automobiliai niekaip negali prasilenkti. Baisiausia, kai byrančia gatve važiuoja ir mokyklinis autobusas. Gyventojos įsitikinusios, kad tokiu keliu visiškai nesaugu vežti moksleivius.

Tvarkė patys

Mastaičių gyventojai piktinosi, kad dar prieš griovio melioracijos darbus patys prisidėjo prie gatvės remonto – už jų pinigus buvo atvežta skalda, greideriu išlygintos išmuštos duobės. Žmonės tikino, kad šis kelias seniūno visiškai nedomina ir šis jį dažnai paniekinamai vadino bandokeliu.

"Mes tiek raštų esame prirašę, bet jis nereaguoja. Sako, kad Miglės gatvės iš viso negali būti, nes nutiesta nelegaliai. Bet juk tai pagrindinis kelias, kuriuo mes galime patekti į namus. Tiesa, dar yra viena įvaža per "Via Baltica", tačiau kol vyko rekonstrukcija, tas apsisukimas iš viso buvo uždarytas. Tai kaip mums namo grįžti, per kitų žmonių sklypus?" – emocijų neslėpė žurnalistus pasitikusios moterys.

Apie investuotas savo lėšas bei valdžios pažadus kalbėjo ir telefonu paskambinęs Aurimas. Jis tikino, kad prieš maždaug metus iš seniūnijos buvo gautas atsakymas, kad gatvė įtraukta į asfaltuojamų vietų sąrašą, tačiau šiemet asfaltu taip ir nepakvipo.

"Žmonės pyksta, kad moka mokesčius, tačiau kelio niekas negali sutvarkyti. Tikrai pikta, kai prižada, o rezultato jokio nėra", – sakė gyventojas.

Vietiniai žmonės tikino, kad galėtų patys kažkiek prisidėti, kad gatvė būtų išasfaltuota, tačiau net ir tai neskatina valdžios greičiau padaryti normalios įvažos į namus. Gyventojai sakė, kad užvertus seniūniją raštais, buvo gautas atsakymas: "Situacija yra žinoma", tačiau be jokių realių planų, kada bus pajudintas pirštas.

Gerins padėtį

"Kauno dienos" žurnalistams pasidomėjus susidariusia situacija dėl Miglės gatvės, Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas paaiškino, kad problema kilo dėl neteisingai suplanuotų sklypų.

Jo teigimu, planuojant sklypus reikėjo numatyti platesnį kelią ir jį atitraukti bent per 1 m nuo griovio, tačiau dabar, kai sklypai suformuoti ir ties keliu pristatyta namų, reikia kitaip spręsti situaciją. Specialistas tikino, kad artimiausiu metu bus pradėtas tvarkyti šalia esantis griovys, dėl kurio pradėjo byrėti gatvė.

"Pataikėte, nes kaip tik ketvirtadienį buvau toje gatvėje. Dabar konstatuotas faktas, kad čia važiuoti nesaugu. Įtakos tam turėjo griovio valymas, nes, matyt, buvo užkliudyti gatvės kraštai. Todėl palaipsniui tiesime vamzdžius į griovį ir jį bandysime užlyginti", – praėjusią savaitę gyventojams vilties suteikė T.Tamošiūnas.

Jis sakė, kad Kauno rajono savivaldybė numatė Mastaičiuose esančios gatvės remontui skirti apie 16 tūkst. eurų. Tikimasi dokumentus sutvarkyti kuo greičiau ir jau spalį pradėti tvarkyti griovį. Tiesa, kol kas bus tvarkomos tik pavojingiausios vietos – ten, kur daugiausia grunto yra nutrupėję, todėl storas vamzdis atsiras tik tam tikrose gatvės pakraščių vietose. Jei tokie tvarkymo darbai pasiteisins, kitais metais bus sutvarkyta didesnė atkarpa.

Specialistas pažymėjo, kad vienoje gatvės atkarpoje situacija bus pagerinta kitaip. Nuo Garliavos gatvės važiuojant Miglės gatve, ties pirmuoju posūkiu yra valstybės žemė, todėl kelias bus patrauktas nuo griovio į laukus. Taip bus padarytas saugus atstumas iki šlaito ir vairuotojai galės saugiau važiuoti. Vis dėlto T.Tamošiūnas aiškino, kad kol kas bus vykdomi įvairūs paruošiamieji ir tvarkymo darbai, tad gatvė tikrai nebus asfaltuojama. "Kol sutvarkysime griovį, nėra prasmės tiesti asfalto, nes jis visas nugarmės žemyn", – pridūrė Kelių ir transporto skyriaus vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų