Kauną užvaldė puošimosi manija

Likus vos savaitei iki Kalėdų vis daugiau Kauno viešųjų erdvių, kavinių ir parduotuvių vitrinų apsivelka šventinį drabužį.

Likus vos savaitei iki Kalėdų vis daugiau Kauno viešųjų erdvių, kavinių ir parduotuvių vitrinų apsivelka šventinį drabužį.

Pasivaikščiojus po miesto centrą akys raibsta nuo įvairiaspalvių girliandų, kalėdinių žaisliukų, išpuoštų žaliaskarių. Daugelyje langų šviečia žvakelės, gyvenamųjų namų balkonuose kybo Kalėdų Seneliai.

„Labai smagu pasivaikščioti po šventiškai išpuoštą Laisvės alėją. Kur benukryptų žvilgsnis, pamatau vis kažkokią smulkmeną, kuri primena, kad Kalėdos – ant nosies. Mūsų namuose jau stovi eglutė, o languose mirksi lemputės – taip visiems parodome, kad mūsų šeima laukia artėjančių švenčių“, – džiaugėsi kaunietė Rimantė.

Po Laisvės alėją vaikščiojantys praeiviai stabteli ir prie „Aušros“ gimnazijos. Mokyklos langai išmarginti įvairiais karpiniais, o lauke prie durų pūpso baltų žieminių kepuraičių kolekcija. Mokykla šį šventinį apdarą derino prie bendros miesto puošimo koncepcijos „Šiltos Kalėdos“, mat ir pagrindinė Kauno eglė aprėdyta įvairiomis megztomis kepuraitėmis.

Tačiau ne visi žarsto pagyras. „Pažiūrėkit į daugiabučius. Gal žmonės užsiėmę dovanų pirkimų, todėl delsia ir nesipuošia? Skirtų bent vieną valandą ir padarytų šventę ne tik savo šeimai, bet ir visam miestui“, – kalbėjo kaunietis Antanas.

Jeigu dar nespėjote pasipuošti Kalėdoms – dar ne vėlu. Beje, kaip ir pernai gyventojai kviečiami dalyvauti akcijoje „Puošiam!“. Nuotraukas su šventiškai papuoštomis vitrinomis, kiemeliais, fasadais ir balkonais kauniečiai kviečiami siųsti el. paštu puosiam@kaunas.lt arba įkelti į oficialų Kauno miesto savivaldybės puslapį socialiniame tinkle „Facebook". Gražiausiai pasipuošusių įmonių, įstaigų ir mokyklų laukia staigmenos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dirbu bazej

dirbu bazej portretas
o jūs matėt eglutę prie urmo bazės, baisu :-(

nnuomonė

nnuomonė portretas
liūdnas Kaunas, labai liūdnas ir niūrus :( Lemputės ant kelių stulpų, vargšiškas papuošimas Laisvės alėjoje :( Net nuotraukose matosi, kad gražiai puošiasi tik mokyklos. Na dar geležinkelio stotis. GĖDA savivaldybei, firmų ir įmonių vadovams!

Asssssssssssss

Asssssssssssss portretas
cia kad savivaldybes klerkams i darbu butu neliudna eiti tamsiais ziemos rytais ir vakarais.o kur nevaiksto ten baudzia uz reklama....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių