„Kaunas IN“ apie E. Sheerano koncertus Kaune: svarbi kiekviena detalė

Kauno turizmo, verslo, investicijų plėtros ir tarptautinės miesto rinkodaros agentūra „Kaunas IN“ prognozuoja, kad dėl Edo Sheerano koncertų savaitgalį Kaune turėtų apsilankyti apie 100 tūkst. žmonių.

– Kaip manoma, kiek vien šis savaitgalis papildys miesto biudžetą? – pasiteiravome agentūros „Kaunas IN“ direktoriaus Tado Stankevičiaus.

– Miesto savivaldybės biudžetą tiesiogiai pasieks nakvosiančių turistų sumokamas turistų (pagalvės) mokestis, tačiau aktualiau pabandyti nuspėti renginių įtaką miesto ekonomikai. Mūsų konservatyviais skaičiavimais, koncertų lankytojai gali išleisti apie 14 mln. eurų (neįtraukiant renginių bilietų išlaidų). Didžioji šių išlaidų dalis turėtų pasiekti Kauno apgyvendinimo ir maitinimo sektoriaus atstovus, tačiau, be abejonės, dalis ekonominės naudos teks ir kitiems Lietuvos regionams, turintiems galimybę pasiūlyti apgyvendinimo paslaugas. Oras taip pat gali būti vienas iš maitinimo sektoriaus išlaidų veiksnių. Per renginius bus sukurta gerokai virš 1 tūkst. darbo vietų – tai irgi svarbi ekonominės grąžos dedamoji.

– Kokių naudų, be injekcijos verslui ir miesto biudžetui, miestas sulauks?

– Be akivaizdžių naudų, tai ir matomumas, – pažymime save ant žemėlapio kaip patogią, lengvai pasiekiamą didelio masto renginių lokaciją. Atvykę iš Kauno oro uosto ar traukiniu iš Vilniaus gali sėsti į nemokamą (!) viešąjį transportą ir per kelias minutes pasiekti renginio vietą. Kiekvienas masinis renginys palieka savo pamokų ir atidus detalėms miesto pasirengimas šiam renginiui tai puikiai parodo.

Kitas svarbus aspektas – muzikos mylėtojai, atvykę pasiklausyti  mėgstamo atlikėjo ir tapę turistais ne tik mūsų mieste, bet ir visoje Lietuvoje. Dalis žmonių, kurie galbūt įprastai savo kelionių į Lietuvą neplanuotų, atvyks, tikimės, puikiai praleis laiką ir taps gerosios žinios skleidėjais.

Panašų reiškinį pastebime ir vykstant konferencijoms, kitiems specifiniams tarptautiniams renginiams – atvykę darbo reikalais žmonės įsitikina, kokia puiki turistinė kryptis yra Kaunas, Lietuva ir neretai čia sugrįžta savo malonumui per atostogas.

– Kaip šiam savaitgaliui ruošiasi „Kaunas IN“?

– „Kaunas IN“ komanda paruošė informaciją, skirtą į miestą atvykstantiems E. Sheerano gerbėjams. Pateikėme rekomendacijų apie lankytinas Kauno vietas ir restoranus, kuriuos patogu aplankyti prieš ir po koncerto, taip pat kuo tinkamiau išnaudoti savaitgalį Kaune.

Teikiame visą aktualią informaciją turistams – atsakome į užklausas apie judėjimą po miestą, į įvairius jų klausimus, viešiname visą aktualią informaciją apie transportą, judėjimo apribojimus mieste per koncertus, bendraujame su renginio organizatoriais, o mūsų kolegos Turizmo informacijos centre (Laisvės al. 36) savaitgalį pasirengę suteikti visą rūpimą informaciją miesto svečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
NEI UŽ DYKĄ NEIČIAU , MAN TAI GRYNAS FUFLO .

Replės

Replės  portretas
Nu Verktiniai ...xa xa xa... Super ramuai švariai sudėliota. Aišku yra bėdų su srautu iš pačio stadiono... Aikštėje einant link Parodos kalno, laiptai prie Girėno paminklo, Tamsu, kliuna griūna. Suoliukai su žmonėmis, sisku jie apeinami, bet stabdo ir zalios pievos zonos ant kurios besinori lipti , gersi vakar buvo sausa o jeigu lietus...labai trikdo judėjimą. Kas liečia transportą, man super,palikom auto Panemunės rajone 43 nuvežė iki petrausko ir po renginio ramiai neapkrautu grįžim... Uztrukom kokia 20 min palike stadioną. Super. O Veiksnių nesuprantu. Tiesa girdejau del wc nusiskundimų:) Juokinga

Senis

Senis portretas
Pavyduoliai slėpkitės
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių