Kaunas dalinai finansuos elektromobilių aikštelių įrengimą daugiabučių kiemuose

Iki šių metų daliniam darbų finansavimui pagal programą „Svajonių kiemas“ panaudota daugiau nei pusė milijonų eurų Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Šios programos tikslas, anot savivaldybės atstovų, – skatinti teritorijų naudotojus suformuoti žemės sklypus daugiabučiams gyvenamiesiems namams eksploatuoti, parengti tvarkymo darbų techninius projektus ir juos įgyvendinti. Dalinis šių darbų finansavimas savivaldybės biudžeto lėšomis numatomas pagal atitinkamais kalendoriniais metais patvirtintą asignavimų sumą.

Kaip trečiadienį Eltą informavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, šiemet „Svajonių kiemo“ programa disponuos 200 tūkstančių eurų.

Gali būti kompensuojama ir dalis išlaidų, įrengiant elektromobilių įkrovimo stoteles.

Pusę reikalingos sumos iš savivaldybės biudžeto galima gauti, formuojant daugiabučio namo žemės sklypą, rengiant techninio tvarkymo darbų projektą ar jį įgyvendinant. Programoje išvardinti šie finansuotini tvarkymo darbai – įvažiuojamųjų kelių dangų, automobilių stovėjimo aikštelių, šaligatvių, pėsčiųjų takų, kiemų dangų, vaikų žaidimo, sporto aikštelių, komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo konteinerių aikštelių, lietaus nuotekų sistemų remontas, rekonstravimas, įrengimas. Taip pat – teritorijos apšvietimo, dviračių stoginių įrengimas, medžių sodinimas, elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas. Pažymima, kad elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas bus finansuojamas tuo atveju, jeigu kartu atliekami kiti daugiabučio namo teritorijos tvarkymo darbai.

ELTA primena, kad 2018-aisiais buvo įgyvendinti 25 projektai, o gyventojai iš savivaldybės gavo per 100 tūkst. eurų paramos. 2019-aisiais finansuotinų projektų padaugėjo kelis kartus. Praėjusiais metais jų skaičius dar paaugo – pasirašytos net 94 sutartys: 60 žemės sklypo formavimo ir pertvarkymo projektams rengti, 16 techniniams tvarkymo darbų projektams rengti ir 18 atlikti tvarkymo darbams.

Miesto tarybos politikams žiemos gale patvirtinus atnaujintą, nuo 2017-ųjų lapkričio veikiančią Daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijų tvarkymo programą, iki kovo pabaigos priimamos naujos paraiškos iš norinčiųjų sutvarkyti savo gyvenamąją aplinką.

„Matome, kaip kauniečiai aktyviai naudojasi savivaldybės parama ir atnaujina savo gyvenamąją aplinką, todėl nusprendėme „Svajonių kiemo“ programai skirti dar didesnį dėmesį. Jos patobulinimas suteiks galimybę daugiabučių namų gyventojams savo kieme įsirengti daugiau norimų patogumų. Daugiabučių gyventojams, kurie vykdys kompleksinius, didelės apimties kiemo tvarkymo darbus, gali būti kompensuojama ir dalis išlaidų, įrengiant elektromobilių įkrovimo stoteles“, – teigė Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Andrius Palionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės

Žmonės portretas
..Laisvus žemės sklypus mylmeras /CO supirkinėja-užstato savo verslų statiniais ,parceliuoja valstybinę -žemę,visuomenės turtą,kai būtinos daugiaaukštės parkavimo aikštelės-elektromobiliams stotelės-Tik ne gyvenamoje aplinkoje...Visai nupyz.....o grobuonys..buvę buv.režimo darbuotojai ir palikuonys su stogais įv.partijų ar net kgb...priklausę....

Gyventojai

Gyventojai portretas
Daugiabučių kiemai ir gyvenamoji žalia aplinka suprojektuota pagal visus STR-KET,CIVILINĖS SAUGOS,-Sanitarijos -higienos įstatymus..sveikos gyvensenos įstatymus...Pagal kokius įstatymus ar tik savo matjošaikos interesus sukiš į gyvenamą aplinką elektromobilių aikšteles,ir taip suniokotuose kiemuose-ES autotarša..-nuodu,visos vejos-gyvatvorės suniokotos,visuomenės turtas,kas negalima pagal jokius LR Konstitucijos įstatymus....ABSURDAS-Matjošaikos..vyti juos " kebenifeni"-kuo greičiau su visais klapčiukais....

Veikia toliau...

Veikia toliau... portretas
Nauja schema...Įdomu kas įrenginės aikšteles ir kam jos priklausys?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių